Амстердам забранява наемите за нови жилища

Целта е да се предотврати възможността собствениците на имоти да извличат печалба от растящите цени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямам право да извличам изгода като собстеник, като отдавам имота си под наем ???!!! Прав е американският сенатор, който преди години каза пред конгреса, че Западна Европа представлява едно голямо комунистическо село!

Съвсем нормално и логично, не като в САЩ, където цял живот плащаш ипотека, или живееш под наем цял живот с високи такси и много ограничения. И в София би било редно да се направи това, защото купуването с инвестиционна цел първо стимулира презастрояването, после увеличава наемите, а в същото време обикновени хора не могат да си позволят жилище. Редно е този пазар да се регулира, а не да се контролира от алчните банки, строители, брокери и купувачи-новобогаташи

К О М У Н И З Ъ М !!!!! С административни мерки борят интереса на предприемчивите хора!

Докато централно-юдейската банка си печата пари и ни убеждава с пропатандата си как това е полезно за икономиката и не е инфлация, а видиш ли "количествено облекчаване", спекулациите няма да спрат.

Докато не си приберат реколтата от спекулата. а това още не се е случило. Бедните играчи обаче ще изгоят, много вече изгоряха, защото цикъла е дълъг и изкуствено забавян. Нямаш кинти - обират ти стопчетата и толкоз. Играта не е за всеки.

Ще се избият да купуват жилища 2 метра под морското равнище? А уж всичко до 20 метра над морското равнище щяло да потъва. Или след като това не се случи през указания период - 2005-2010а, са замели пшрогнозиата под килима? И все пак е интересно, защо тия прогнози не удрят пазара на имоти в заплашените зони. Нали уж милионерите са най-големите фенове на затоплистиката? Сами не си верват на пропагандата, май.

Ще разберат, че с непазарни мерки не могат да регулират какъвто и да е пазар. Те не са го яли за разлика от нас, ама ще се научат. По трудния начин, както обичат да го правят политиците.

Властта може да прави каквото си иска с пазара. Че у нас свободен пазар даже няма въобще. Камо ли да сме си взели поука някаква.... Или като приемат зкаон, чрез който предварително закупените от нашето момче за жълти стотинки касови апарати или водомери стават задължителни на стпо пъти по-висока цена, това е пазарна печалба? Или пък е невъзможно да го приложат? Понякога прилагането на мярката е трудно, но това не е проблем. Напр. тази по-горе - как ще следят всеки хазаин за колко дни си е дал краткосрочно жилището? Няма как. Но ако не си от нашпте ще те следят, клепат и глобяват- те ти кинти за общината + инструмент за натиск и успешна регулация на пазара.

Не е тъй, ние сме напълно чесно станали миолионери. Въпреки, че преди да видим власт не сме изкарали и пукнат лев, а откакто сме на властъ само се гушим. Това е случайност искам да кажа

Спекулация, у нас балона скоро ще гръмне. Ама откога Амстердам е столица на Холандия, или златка черната е писала статията?

Алоооо научи се да ползваш google...Амстердам е столицата на Netherlands....a ако не знаеш Холандия е област в Нидерландия....друг е въпроса че в България и казваме на страната Холандия.

Като ни убеждаваха колко напреднал е капитализма, имаше едни бла, бла, бла за неприкосновеноста на частната собсвеност и как само комунизма пречи на своите граждани да упражняват правата си върху собствеността в пълен обем!!! Явно има някакви промени в постулатите на капитализма.

що така бе, нали пазарна икономика ?