17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До колкото се знае Австралия осигурява над 20% от доставките на никел за Русия, така че не разбирам що рашките изнасят тия 6% от световните доставки на никел...

Доколкото можем да установим, че си адски прост ще отбележим, че Австралия не изнася алуминий към Русия, а руда за преработване. С други думи страната, която плюете, че не произвежда нищо е превърнала Австралия с мина за износ на руда. Само копаят и изнасят. Не произвеждат нищо. :)))))))

Стара ти е информацията.. Това, че нашите "обективни" медии не те информират какво става втора седмица на борсата в Лондон с никела. Щото санкции, Русия и т.н. А никел НЕ СЕ ПРАДЛАГА от Русия.. Се чудиш кво да пишеш.. Има си Русия руда.. 40% от световните находища.. Ама си ги пази.. Щото много никел за озеленяването на Европа и света ще трябва.. А Австралия като не си строи заводи да си преработва рудата, а я изнася. Що пък руснаците да не си пазят залежите и да я преработват.. Имат си заводи.. То същото се оказа и с австралийските въглища за Китай. Покрай някакви си атомни подводници. Китай спря да купува кюмюр от Австралия. Австралия зави на умряло.. Та чак олимпийските игри заради кюмюро бойкотира, а не заради уйгурите..

Защо се разкарва руда през океана,а не се преработва на място.Може и да има причина ,но едва ли е разумна,по -скоро някакви хватки.

Защо се изнася златоносен БЪЛГАРСКИ концентрат от Дънди прешъс да се обработва на другия край на света?!

разбирам, че мненията ви на двамката са много важни за вас, че чак ИП сменячката пуснахте, че да си повервате сами, ни и двамата сте исплескали пълни простотии явно от някоя паралелна вселена...

е мръсна индустрия, и не им се занимава с това. А на педеРашките не им пука - стига да има денги за боряшник.

Изнася се за Русия суровина по причина, че от съветско време имат заводи за преработка, намиращи се до грамадни ВЕЦ. Електроенергията от тях захранва топилните пещи, токът в района на Иркутск се на цена 2ст наши пари. Там се намира и производството на титан и титанови сплави.

tonk11

Защото за преработката му се използва процес който е забранен на територията на ЕС и съответно и в България.

tonk11

Та кой викате е потърпевш от санкциите?

Цитираните "данни" нямат нищо общо с истина!та

Защо Дънди изнася златен концетрат а не държавата ?

Защото държавата е лош бизнесмен и лош стопанин, може би? За информация, изводът ми е от наблюдение върху работата на огромни (от мащабите на Дънди) български държавни производствени предприятия - цари огромен мързел, невероятно раздут щат (2/3 от служителите не вършат на практика нищо), некомпетентност и шуробаджанащина. За това определено не са им виновни ''лошите'' чужди инвеститори.