Алтернатива на банков депозит с фиксирана лихва от 4 на сто

Експерти за новата финансова услуга iuvoUP в бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината

Коментари - Алтернатива на банков депозит с фиксирана лихва от 4 на сто | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбрах само, как очакват да ме навият да си вложа париците, като прочетох ЧЕ те са лицензирана фирма (от кой са лицензирани ???) и че няма гаранции от държавата! Чия точно собственост-персонално е тази фирма и какви гаранции дава?! Минаха времената, когато у нас върлуваха финансовите ПИРАМИДИ и хиляди хорица си изпатиха и останаха без своите спестявания! Хайде вече стига с "благинките" , които предлагат с обещания и устни гаранции!

Е па , скрил съм по 2 -3 илядо лева у апартамента, на вилата и у село у саманлъка и за кво са ми банки?!

Добре! В делва, буркан или тенеке - да не ги надробят мишките, нали??

Нескопосна реклама.

Сладури отвсякъде!!

Бурканбанк ,бате. Проверена технология.

Е, па Нане вместо да оди у банка, да доде да му дам 100 лева, а след година да ми върне 104-105 лева. И ша можем и по една бира да пием.

Тарикати бол!

То сегаа- пари в банка--губите лихви. А с товаа- ще загубите и парите.

Лесное - вместо да взимат от банките пари на високи лихви които да раздават като бързи кредити с 40% лихва те взимат от тия ганювци д парите на 4% годишно и раздават на клошарите бързи кредити!

Peer-to-peer платформите, като iuvo, са популярен начин в световен мащаб, чрез който небанкови финансови институции получават допълнително финансиране, за да разширят дейността си. Компаниите в холдинга Management Financial Group, от който сме част, имат разнообразно портфолио от финансови продукти и отдават кредити на потребили със също толкова разнообразни социален статус и финансово състояние.

Мда, до 4% печалба при вероятност 2% и 100% загуба при вероятност 90%. Всеки сам си решава.

Доходността е фиксирана и не е базирана на вероятност или спекулация. Предоставена е от холдинга зад нас – Management Financial Group, съдържащ над 20 финансови компании (някои с над 16 години история), в 6 държави в Европа и над 8300 служители.

Значи даваш на бедните собственици на Изи кредит и други мародерски фирми заем на 4% лихва, а те го дават на свой ред на техните клиенти на 150% лихва (даь знам, че има таван и да, не се спазва, защото го заобикалят) , не ти гарантират въпросните 4%, но всичко е точно, така ли? ХАХАХАХАХА

Доходността от iuvoUP е фиксирана и не е базирана на спекулация. Iuvo не е банка и затова доходността от iuvoUP не е гарантирана по смисъла на банковите депозити. Предоставена е от холдинга, който стои зад нас – Management Financial Group. Услугите на iuvo са алтернативна възможност за Вашите спестявания. Дали средствата са на депозит в банка или в друг тип финансов продукт, те биват използвани от някого. Банките използват вложените средства, за да отдават кредити. Чрез всеки финансов продукт отново се финансира дадена дейност с вложените средства. Аналогично, средствата, вложени чрез iuvoUP, се ползват от холдинга Management Financial Group, съдържащ над 20 финансови компании (някои с над 16 години история), в 6 държави в Европа и над 8300 служители. Чрез допълнителното финансиране, което се получава по този начин, холдингът се разширява още повече, за което потребителите на iuvoUP получават фиксирана доходност.

Ба, тия що не додат да ма фанат, че да ни съ мора??

Няма как, когато всички губят, някой да обещава печалба, това е простата логика.

На тях им трябва да са на загуба ! Стандартният процент на изпиране е 10%, стига им , "а да "приперат" . Никой не ги пита от къде са им парите, нали, 'що? Защото всички знаем !

Само като видях списъка компании в тоя холдинг и някак ми се отщя да имам взимане даване с тях. А иначе за изкушените - добре е да проучат що е то CDO и какво се случи с него в Щатите; някъде 2007-08 година.

Последните две години дружеството е на загуба. Това не е непременно лошо, но трябва по-добре да се обясни какви са рисковете. Значи имам въпрос към ООД-то : Какви маржове н очаквате, че да изплувате на печалба? Инче тази платформа е добра, а още по-добра е клеър и доста по-прозрачна ми се струва, Ейде, че почва дебата :)

Тарикати!

Да четат и му мислят паралиите.

Ми,да! Тука ,,вложенията,, са малки и ...всеки ден.

"перачници", истинските им вложители не са хорицата със спестявания тип "бели пари за черни дни", които избягаха от банките... сещайте се ...

Тези нямат лиценз за инвестиционен посредник нито в България, нито в Естония. Имат за кредитен посредник там. Селски тарикати. Българи регистрират фирма в Естония за да са извън полезренето на КФН, но се опитват да работят на българския пазар без лиценз. А дира ги рекламира. Организирана престъпна група :)

В Естония отдавна можеш електронно да регистрираш фирма, да декларираш и плащаш данъци, да не се притесняваш за изненади от НАП. Заради това има доста фирми онлайн регистрирани там, при това далеч не само от България.

Да, но те не са регистрирани като инвестиционен посредник в Естония. Едно е да раздаваш кредити, друго е да управляваш чужди пари. За второто се иска специален лиценз и гаранция за парите на твоите потребители. То и в България можеш да си отвориш фирма за 5 минути. Просто за различните дейности има различни правила.

Трикът с комбинирането на ниски лихви и инфлация явно е, за да принудят всеки да си загуби парите (ако има) с всякакви експерименти. През това време можете да проверите, колко са се качили акциите на всякакви компании - ръст от 50+% на годишна база. Банките ни ебават непрекъснато - въртят парите ни при сериозна доходност за тях, но ни дават 0% лихва, че даже и негативна искат да слагат ... През това време се появяват всякакви услужливи компанни, предлагащи финансови услуги, които само леко пропускат да споменат, че "може да изгубите цялата си инвестиция" ... Не искам да кажа, че тези са измамници, но е повече от притеснително някой да предлага фиксирана лихва.

Е какво триете бе дираджийки?! Неможачи са тия, както казах. Нека четат младите, нека знаят какво е било, защото човек, който не познава миналото си е обречен да го повтаря. Лайф чойс Дружеството предлагаше „финансов продукт“, наречен откупваеми доверителни разписки. На притежателите са обещани 8% месечен и 151% годишен дивидент за левовите вложения, а за доларовите – 51% на годишна база. По-късно се появяват и американски доверителни разписки, наричани още „златни сертификати“, лихвата по които е 217% (да не се бъркат с депозитарните разписки за ценни книги, които са различни). Фирмата се рекламира изключително много, като ѝ се доверяват предимно бедни хора и пенсионери. На попиталите какво вложение ще върне такава доходност се отговаря, че дружеството инвестира във фундаментални проекти като лекарство срещу СПИН. Броят на засегнатите е толкова голям, че срутването на пирамидата се превръща в сериозен политически въпрос и Майкъл Капустин дълго време успява да използва надеждите на измамените да си получат парите, за да избегне арестуването си. апустин прави големия си удар с нерегистрирания и съответно неподлежащ на търговско разпространение препарат против СПИН Фактор Р, който според обещанията му трябва да бъде основен източник за посрещане на задълженията към кредиторите на Лайф чойс. Общият брой на вложителите в пирамидата достига около 10 000, а събраната сума надхвърля 18 млн. USD. Капустин също успява да избяга от страната, след като е превел огромни суми по свои сметки в Суис Американ Банк- Сейнт Джон на карибския остров Антигуа. Открит е от Интерпол и е върнат от Франкфурт у нас през септември 1996 г./ПАРИ/ . ПИРАМИДАТА Лайф чойс интернешънъл на Майкъл Капустин съществува от 1993 г. до юли 1995 г. в София, Пловдив, Силистра и други градове в страната. Канадецът от български произход издава откупваеми доверителни разписки /ОДР/ и американски доверителни разписки /АДР/ и обещава лихви между два и три пъти по-високи от тези по банковите депозити. Той използва тези наименования, за да обърка хората по аналогия с книжата, чрез които се търгуват на американския пазар акциите на чуждестранните компании - американски депозитни разписки. От време на време самият Капустин се бърка и ги нарича доверителни - или не ги бърка, а налучква по вкуса на аудиторията.

Поредната пирамида.

Не е нова тази система , ползвам в германия същото с малката разлика че парите са гарантирани и при минимална лихва 4%, преди 4 години бях стигнал до 11,5 годишна лихва а периода който държа тази лихва беше 18 месеца

вложи 5 000 лв, без да прави нищо повече, след 5 години ще разполага с 5 796 лв ;) Това е около 1.5% годишна лихва, ако извадиш инфлацията минимум 10%, всеки сам да си сметне колко ще загуби за 5 години. В момента за обикновен човек е възможно само спасяване на спестяваната, с някаква реална покупка, да речем физическо монетно злато, или нещо дето ти трябва... При тези бързи кредити, печелят момчетата с винкелите, отделно може да фалират и изгубиш всичко.

Най-важната част от рекламната дописка е, че няма никаква гаранция за вложените ни пари. Всичко останало е въздух. Защо не кажат къде влагат парите на хората и да докажат, че не са финансова пирамида? Нито дума за това. Хайде, без мен!

абе те може и да не са пирамида в буквален смисъл. с твоите пари дават заем на пешо за 5 процента на година. ако пешо ги върне един процент за тях 4 за теб всичко е ок. ако пешо фалира и не ги върне гориш.

Тия фондове работят с парите ти. Като има печалба взимат комисионна и лапат яко. Отделно са на заплатки от твойте пари. Идва обаче момента, в който парите ти изчезват поради неуспешни вложения от тоя фонд и изведнъж се оказва, че само ти си си отговорен за загубата. Всичко, което те са прилапали докато са ти управлявали парите си им остава в джоба. Е ако искате да плащате на някого заплата и комисионни докато Ви опука парите - влагайте, успех.

Хайде на балъците! Бързо носете и внасяйте там всичко, дори теглете кредит с 3% лихва и внасяйте там. Не четете дребния шрифт, направо подписвайте!

Има далеч по- доходни инвестиции! Има читави взимни фондове. Ходих веднъж в офиса на iuvo да се срещна с тях лично и да поговорим какво предлагат. Честно казано не ми вдъхнаха голямо доверие.

Мерси за безплатната реклама на iuvo, но срещу малко повече усилия и примерен риск, можете да си докарате едни 11-15% от други P2P платформи.

Отворете сайта на компанията, насочете се към секция about, хвърлете поглед върху team-a и преценете как тези хора ще управляват парите ви.

Бърни, ти ли си?

ЕЙ ДИРА, Г А З И Т Е Л У К А!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

след 5 години 5000 лв ще са 4000 лв а може и по малко

След 5 години 5000 лв ще са най-малко 7200лв! Обаче с тия 7200лв ще можеш да си купиш наполовина от нещата, които можеш да си купиш сега с 5000лв... С толкова напачатани пари времето на ниските лихви отлита поне за следващите 20г. Така че номила ще расте, но с него ще можеш да си купуваш все по-малко неща. Баничката отново може да стигне 20лв...

Отворете им сайтаи ще видите: Средствата, инвестирани през платформата, не са депозити и поради това не са гарантирани от закона, нито е гарантирана тяхната доходност. Когато някой ви предлага гарантирана "лихва" върху вашите пари, били то и инвестиция, най-важното нещо е да пресметнете риска, който поемате. В случая нямате гранция нито за сумата, която сте инвестирали, нито за доходността, която ви обещават. Ако отре този сайт изчезне - изчезват и парите ви. Единствено ще можете да осъдите ДИР.БГ за финансовият съвет, който ви дават. Ако беше реклама, щеше да пише реклама! Все повече компании се възползват от ниската финансова култура., а медиите им вършат черната работа за някой лев

абсолютно вярно пирамида но по модерна

лллл

Преди малко им зададох въпрос в чата, ако фалират, има ли гаранционен фонд, не ми отговориха. Значи, целта е хората да си "вържат" парите там, и после .... сайтът да ...... Ако фирмата е сериозна, щеше да отговори поне от обща култура. Крият се като мишки.

Имат обяснителни видео, в което изрично се казва, че вложените пари НЕ СА гарантирани. Пирамида обещаваща нереалистична доходност!