Акциите потънаха след срива при петролните цени

Разпространението на коронавируса и ценовата война, която Саудитска Арабия обяви на Русия стъписаха инвеститорите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цените на газа за България от Русия са във връзка с цените на нефта. Да не се окаже, че свалянето на цената на газа от миналата седмица е по-малко от понижението, което трябва да се даде заради по-ниските цени на нефта? Ако Руснаците са се готвели за тази ценова война, най-вероятно са знаели предварително, май са си гарантирали добрите цени поне от България за газа...

със или без нея, цената на нефта просто си плачеше да пипне 35 долара на първо време, от поне 1 година... не вярвайте, че "новините" влияят на цените! НЕ! Цената формира "новината", запомнете го! ако нещо е твърде скъпо, то рано или късо ще стане евтино или просто ще изчезне... и обратно - ока нещо е евтино, то рано или късно ще стане скъпо....

е прекъснато....

Абе чак да падне Русия - няма да стане, но че го закъсат е ясно и на децата от детските градини...

Е сега стана ли ясно как и защо се е зародил коронавируса и защо толкова много се говори за него??

сринали се цените и борсите с 3 %..изроди...това сриване ли е бе тъпаци само нагнетявате страх мръсни изедници дано да гниете в Ада дано

Хубаво е от време на време природата, вселената или Господ, които както иска да го нарича ... да ни отрезвява, щото иначе ще се самоизтребим от алчност, егоизъм и жажда за власт. Може да се живее без яхти и частни самолети, и без дворци и без диаманти, без нова техника всеки месец и парцалки всеки ден ... но не може да се живее в свят без чист въздух и вода, със замърсена почва, превърнат в едно огромно сметище и раздиран от конфликти и насилие. Трябва да разберен, че Земата е един цял организъм ... не може едни да печелят от оръжие, фармацефтични продукти, генномодифицирани храни, да източват богатствата на по-бедните и неразвити страни, да подклаждат конфликти и от позиция на силата да държат другите в подчинение ... и да си мислят, че при тях всичко ще е само цветя и рози.

Барба Ганьос ще спаси света.

и като падне русия и ще настъпи рай на замята ли бе кратуно ?

1 евро за 84 рублей! Само за 1 седмица руската рубла се е сринала тотално!!! раССия фалира!

важното е, че бензинът и дизелът на на цени, както когато петролът беше 2 пъти по-скъп

Докато хуситите не ударят рафинериите в Саудитска арабия или не взривят някой танкер, а това ще стане скоро!

ДЪЛГОТО ВИСЕНЕ В ТОАЛЕТНАТА, ГОВОРЯТ ЗА КОНСТИПАЦИЯ, "МАЙОРЕ" ;)

Това е фалшива информация. Цените на газта паднаха именно защото се отвързаха от цената на петрола и се привързаха с цената на газта в газовите хабове в Европа. Като това ценообразуване е даже с задна дата. Така че петрола дори да стане по долар за барел газта повече няма да поевтинее. Газта може да поевтинее само ако цените в Европа паднат по някакви причини.

1 евро 116 йени . и Япония ли фалира бе тикво куха ?

Някой май те е драснал по главата

Спокойно, таварищи! Само в Балгария нефта няма да поевтинее, потому що ние сме стабилна държава. Руская фирма Лукойл няма да намали цените - она стабилная! Для нам криза с цената на нефта няма - тук си стои на $66 на барел.

дето го описа, се прави от едно и също място ... брат-чеде! тия дето сего проповядват против - алчосттта, егоизма и властта, - точно ТЕ са тези, които тези 3 неща не пускат от хилядолетия! никой вече НЕ ви вярва на йезуитските номера и изобщо на нищо не ви вярва...

Абе, ясно, че ни сготвиха поредната "икономическа криза", в която постановката"коронавирус" е една от съставките.

Цената на нефта - с 25%, 3% е спада на борсовите ИНДЕКСИ, които обединяват цени и продажби. Трябва да правиш разлика между цена на нефт и борсов индекс.

ше намали, та пушек ше се вдига!

Значи Саудитска Арабия е атакувала Русия... а от сутринта ни надуват главата с жалните истории на колатералните жертви;)

това е само началото!! само началото! кораната ще има много по-дълбочинна последствия в глобален план, от колкото за момента си мислиш.... това не е току-така пуснато.... а в дъното на всичко това стои само едно - КРАХЪТ НА ПИРАМИДАТА "КУПУВАЙ БЕЗ ПАРИ" !

Хаха...И как съветските другари отразяват събитията ? "" Инициаторът на търговската война, пострада сериозно''....Хаха,,хихи...Разбира се, руските олигофрени не страдат..Само лошите араби страдат...Иникални добичета са соц. добичетата..И тука така пормивха куфалиниците на населението, цели 50 години

Япония има свръх производство на всичко и от поевтиняване на йената само печели от увеличен износ. От друга страна Раша печели от неща които в момента удрят дъното и едно поевтиняване на рублата определено не им е в плюс а напротив.

А йената е конвертируема за разлика от развалината Русия и евтината и и непопулярна и сред руснаците рубла. Вежду другото йената и американският долар са истинските пари във Владивосток и въобще доларът е народната пара в Русия

при положение, че световната икономика до голяма степен зависи от петрола като суровина не ми е съвсем ясно защо намалението на цените води и до спад на борсите за ценни книжа - всъщност трябва да се случи точно обратното. Освен ако намалените цени на стоковите борси не са освободили ресурс на спекулантите, който е бил налят в пазара на корпоративните книжа.

само 50? хората още плачат за ТКЗС-тата и АПК-тата.

ВСИЧКО Е БАЛОН ... който трябваше още 2018 да гръмне, на го удържаха, защото още не бяха готови...ВСИЧКО е КУХО на 75%! Нищо не струва нищо, отдавна съм го казвал, ако в него няма кой да вярва!

познати като "баксове" на руски.

"книжа" бе! едни такива виртуални хартии, дето са виртуални дялове от виртуален бизнес. На нас може да ни изглежда измислена история, ама много народ стават милионери точно в тоя момент, търгувайки с "книжа".

Основните борсови индекси падат. Борсовите играчи губят стотици милиарди

"книжата" отдавна ... ако чакаш "хартията" дати даде нещо ... има да чакаш ....то заради "книжата" се стигна до тук....

"да загубиш", ако преди това не си го бил "спечелил"... "загубил" си ... "очаквания" ... ама това не е загуба..

там е работата, че не е колос на глинени крака, а на стоманени вериги (на танкове). Разни хора много се радват, че русийката потъва, ама след нефта, вторият слон, на който се крепи държавата е ВПК.

зависи от гледната точка. За някои намаляването на потенциалната печалба също е непрежалима загуба.

Прав си, не Русия. Важно е Путин да падне. Но кой ли още по-гаден сатрап може да се настани там?????

Тук гледам, че някъкви тъпаци са сложили минуси. Тия нашите комунисти ако можеха биха изяли лайната на Путин. НО И ДА ЯДАТ ЛАЙНА И ДА НЕ ЯДЯТ НЕЩАТА В РУСИЯ ОТИВАТ КЪМ ПРОПАСТ. ДА ЗАМИНАВАТ НАТАМ И ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ....

Та значи Сауитска Арабия един вид с понижаване цената на петрола удря Русия и всички борси по света. Сега всички вкупом трябва да се молим петролът да поскъпне щото ако ни продават бензина евтино е много лошо.... Ми напротив - за Европа ниските цени на горивата са голямо предимство.

са правили сметка без кръчмар... или са градили пясъчни кули...

Другари запада пак на нахуяри

Майоре, откъде ги черпиш тея фалшиви новини? Нали, не очаквам руските медии да преливат от такива информации, ама то грам инфо не може да се намери.

Корни на черен кон яздеше и си на дружина думаши Де гиди оядени оядени и още преядени вия верни социалисти сига рубли кувайти на расията да помогнити Сички са изсулиха и никой рубли не купи сал един гладен пинсионер 100 рубли си купи и като рече отсече Да стани Ленин да види как 2 лева 100 рубли купувам

Но като имаше ТКЗС и АПК ядеше истински краставици и домати, а сега ядеш гуменките на гейския съюз! Да ти са сладки!

Колкото и да ви се иска, Русия няма да фалира. Втори път този номер няма да мине :). Да видим, колко минуси мога да събера :D

Довели сме се дотам, парите да са скъсали връзката си с материалните блага, чийто измерител се явяват. Даже сме се довели дотам те да загубят собствения си фифизичски облик. Благосъстоянието се измерва с борсови индекси. Падат индекси, обезценяват се акции. Трупат се и се разпадат илюзорни иманета. Но срещу тях едни хитри банкери, финансови консултанти и грачи ползват истински неща - къщи, коли, самолети. Неща които едни наивници са произвели с ръце или акъл. Така сме извратили нещата, че вече акцентът не е върху ябълката, стола, палтото, нещата, които действително са ценни, а върху някакави илюзорни техни финансови интерпретации. Да ама ако я няма ябълката, индексът няма и как да те нахрани. Унищожихме ценности и ги потопихме в спекулативния и измислен свят, ръководен от измислени, нищо не значещи цифри. Спестовността не е качество, физическият труд е презрян, едва ли не краставиците се раждат на борсата. Парите от удобен, универсален, но в същността си помощен измерител, се превърнаха в кух господар на също така измеслен пазар, който си играе на тука има, тука нема. Спекулирайте храбро борсови дейци.

Еййй ,въпреки кризата има и поети сили да ни дават. Евала пич.

Какво става с рубъла?

Товарищчи, колко може да издържим на тоя подъл удар от страна на СА? Велик Путин дали сега ще впише и високите цени на нефта в Конституцията на РФ? Всичко да си е надлежно, законоустановено!!!

Ни са притеснявай, дира ша ги изтрие и само плюскане ще ти сложи