Коментари - Акциите потънаха след срива при петролните цени | Бизнес.dir.bg
назад

Акциите потънаха след срива при петролните цени

Разпространението на коронавируса и ценовата война, която Саудитска Арабия обяви на Русия стъписаха инвеститорите

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Акциите потънаха след срива при петролните цени | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много сложна за четене статия, а в крайна сметка, на човек му е нужно да има средства да храни семейството си по 3 пъти на ден, и всички около него да са живи и здрави,.... Някой нещо повече да желае?!?!?

Тва е проблем на джуджето! Теб кво те бърка? Да не си от ония дето си вкараха мангизите при саудитците?

Сганта пише простотии. Руслямска държава е силно зависима от петрола и газа. Около 70% от износа. Руслямия почна да закъсва и руслямското джудже се опита за сметка на другите да продава повече петрол и ако може другите да си намалят добива за да останат цените високи. Ама номерът им не мина. И вместо повече пари сега ще гризнат дръвцето. Така че очаквам още тази седмица, джуджето да се разтича и да почнат преговори за намаляване на добива. Не че те ще изпълнят договореностите, но ще се опитат да излъжат за пореден път другите. Били изнасяли най-много жито. Ама от него приходите са цели 9 милиарда с тенденция за спад на цените, а от петрол бяха над 200 миларда. Срив с 50% , реже 100 милиарда приходи. Бюджета на Руслямия се формира на 50% от въглеводородите. Това означава бюджетен дефицит от 25% или рязко свиване на икономиката с катастрофални 25-30%. Затова джуджака ще тичка при арабелите, така както тичкаше преди година.

хахаххахаххахаха, абе откъдев ви изкарват само такива пенсонери, бивши комсомолски и партийни секретари.Само вицове разказвате.Четете поне американситке спец.издания като Блумбърг например, поне нещо да ви влезе в тиквата ,ама надали.

малоумния дада-бюджета на Русия е формиран за следващите три години с излишък 1-2% и то при цени на петрола 40 долара за барел.А теса над 60 долара до вчера.Освен това излишъка в платежния баланс на Русия е +300-350 млрд.долара годишто /износа надвишавя вноса/, валутно златните резеври с преоценката на златото в резервите на РФ са 780 млрд.долара/а вероятно много повече поради липсата на инфо за удартата покупка и производство на злато/.Освен това външния дълг на РФ е нулев.Обезценката на валутата води до ръст в износа освен на петрол и на други стоки -Русия е най големиян износител на зърно и слънчогледово олио в света и 3-тият най голям износител на месо и месни продукти, най големият износител на реактори и консумативи за последваща логистична екплоатация на АЕЦ в света, най големият износител на детайли за самолетната промишленост в всвета и др. забранени за представяне в официалните медии данни, но пък налични в изобилие в Агенция Булмбърг например.Това е една от причините Русия да отхвърли понижението на производството на петрол , т.е да откаже повишаването на цените им в краткосрочен план .Засега.

Тотални глупости и лъжи на пълен малоумник. Общият износ е 300 милиарда, ама видиш ли руслямците имали 350 милиарда излишък в платежния баланс. Външния дълг бил нулев, ама Руслямска рържава има дълг от 250 милиарда долара. Да не говорим че Газпром има 55 милиарда външен дълг. Явно тъпака дори не е разбрал какво е чел. Руслямска държава обяви, че резервите, включително златото са колкото дълговете на държавата. Ми да те светна тъпако. България има общ - държавен и частен дълг от 34 милиарда долара включително 14-15 милиарда държавния дълг. В същото време резервите на БНБ са 30 милиарда долара. чети бр тъпото. Пшеница - 9 милиарда приходи, петрол 200 милиарда. Какво си ги заповтарял. Нито пък е вярно че бюджета е правен при 40 долара за барел. Това беше преди 2-3 години. Факта е че 50% от бюджета се определя от въглеводородите. Били с излишък 1-2%, ми ние сме с 3% излишък всяка година. А в случая става въпрос за спад на приходите в бюджета с 25%. А сега сравни 1-2 плюс с 25% минус.

Я "специалиста" Дада и тук го разнищиха. Тролче много си се загрижил за русия защо не коментираш в за Dow Jones Industrial Average се срина с повече от 1800 пункта. Или викаш това няма значение. Важното е да се напише нещу срещу русия само тогава ще ти платят.

Dow Jones Industrial Average, троле за последните 5 години е нарастнал от 15000 на 29000, дали при това положение 1800 спад са значителен такъв? Това са редовни спадове, но като цяло тренда е нагоре. Ето коментирам.

И какво коментираш че нещо не схванах: Обясняваш че досега имало инфлация а сега ще влезе в рецесия и КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА. МА трябва да имаш малко акъл да го асимилираш.

Значи, много моля, но ценовата война няма нищо общо с цената на Акциите, само корона вирусът. От къде на къде ценовата война ще има нещо общо. Араби, смачкайте изостаналите Ватенките, нека за пореден път да фалира тази развиващата се страна, крепяща се на нефта и газа, и дето се мисли за велика сила само защото може да изнудва с ядрено оръжие.

г жа херо мустафа да си прибира контингента на 4 км,да не ги фане вируса

А икономиката на братска и демократична Саудитска Арабия освен на износа на петрол и салафитски ислямски ценности на какво друго се крепи бе умник?

Саудитците скоро ще гризнат дръвцето. Най-ретроградната общност, паднала се да обитава най-проклетото място в пустията, само пясъци, жеги и камили. Един нефт ги спасяваше досега, но човечеството вече навлиза в нова ера. До 50 години ще приключим с нефта.

А от утре у нас бензина става 3лв. :)

Каквото и да се случи в света акциите все падат.

абе като са толкова "закъсали" руснаците защо не се съгласяват да намалят производсвото на петрол ,т.е да поддържат вискока цена.??? Ами защото вече не зависят толкова много от цената на петрола, защото съвкупно изнясат стоки и услуги с 300 млрд.долара повече отколкото внасят съвпукпо годишно и трупат излишъци и резерви от злато и валута.Това е истината.Проблечма вече отива при шистовите производитеи които както преди 6 години при подобен развой на цените просто затвориха и фалираха.

Остави троловете да си пишат глупости Русия е една от най големите износителки на пшеница!!!! Та кой ще е на далавера в случая и с ниската рубла?????

Перото в износа на пшеницата, като приходи е едва 5%. Перото в износа на нефт и нефтопродукти е 44%. Перото в износа на газ е над 20%. Когато очакваш примерно 100 милиарда да вземеш от нефт, а после взимаш 70 е малко тъпо, щото бюджета ти е предвиден, като да вземеш 100 милиарда... примерно.

ох Аман от статистици и сметкаджии който извъртат данните както на тях им изнася. Коментираш колко ще пострада Русия от цената на нефта а не коментираш че преди да фалира русия ше настъпи криза за целия свят или всички тези трусове по борсите са единствено и само срещу руската икиномика. П.П. Колкото и да не ви харесва русия вече си е самодостатъчна ние и такива като нас да му мислят който нямат никакво пройзводство!

Самодостатъчна? Та те нямат още необходимите технологии да си извлекат нефта, та плащат на западни фирми да им правят кладенците.

Рудия скоро ще стане и най-големия износител на месо в света! В момента е номер едно по износ на пшеница/без ГМО!/!

попитай ТАСС...Русия е третият износител на пшеница в света след САЩ и Канада. А ГМО пшеница няма, има ГМО царевица. А иначе половината от доходите на Колхозия са от износ на суровини (главно нефт и газ), т.е. това е една държава-бензоколонка. Затова лесно я притискат с цените на тези продукти...

Значи тук има съчетание на коронавирус и ценова война Русия-ОПЕК. Това значи го разбрахе. Само не разбрах какво ще правят частните пенсионни фондове (и у нас и в ЕС и в САЩ), след като са се вложили в акции? Или разчитат коронавируса да съкрати пенсионерите? Изобщо цялата световна икономика е някаква абс абстракция и това зле ще свърши. Как така, вчера някакви "високотехнологичните" компании са били по-скъпи от днес? Загубиха си технологиите ли за последните 24ч? Или всичко това е само измама за да печелят едни далавераджии? Ползата от вируса май, е че ще внесе малко реализъм в така наречената "икономика".

Само да те светна че частните пенсии се онаследяват. До 70 години ако ритнеш камбанта без данък, а след това с данък. Така че и да умрат пенсионерите тяхните частни пенсии (колкото са останали) се изплащат и то на 100% (не като на Божков лотариите)

БРЦК

И когато фонда е 'инвестирал' в петрол примерно, и инвестицията се срине, какво мислиш остава от пенсията? Като сложим и инфлацията и се вижда каква огромна измама е!

Крайно време е фондовите борси да бъдат закрити. Те са деца на Рогатия!

и какво ще прави късака сега? тесли отвякъде, а той сам, целият в бяло! готови сме за латино или по-скоро турски сериал! или за анексиране на изконно руската Монголия!?

Гошко, 'що все плачите на чужд гроб, а не си видите голите задници. С подскоци не се става по-висок.

ами прави си каквото си поиска , просто мести пешкитет както си поиска.Забележи -не се договаря за намяляване на производсството , т.е Русия не се вълнува от ниската цена на петрола в момента , защото е натрупала доста солидни излишъци

Хахахааааз Излишън на акъл!!!! И за руската свиня има Коледа

моля, да ми разясниш таз дълбока икономическа мисъл

Т.е. има излишъци и ска да ги продаде на ниска цена, вместо да им вземе 25% отгоре. Те тия големи самаряни излязоха, ей на, и на нас ни намалиха газа с 40%. Скоро ще почнат и ладите да ни продават по 5000 лева нови.

Струва ми се необходимо да припомня,че нито силната,нито фанатичната вяра в розови слонове не е доказателство ,че те съществуват -даже когато в това ни убеждават и много "авторитетни" медии и експерти.Цената на златото вече прехвърли 1700 USDза трой унция и това е индикатор какво се случва!

нарича се обезценяване на валутите/парите.

акциите на краварите рекога жугръц и се сринаха

Прав си! А в рашата ни акции ни борса, просто няма какво да се срине! Велики!

понеже продаваше щатски ценни книжа и купуваше тонове злато вместо хартия.

Между другото няколко руски компании отчетоха 30% ръст за 2019 година. Ама нали е ивъл раша, те там биха яли доматите с колците, ако ги имаха. Ама вместо това ядат турски домати. И въобще ивъл раша за пореден път ще фалира и новый год без Путина, а пияните ватници ще подпалят Кремъл и ще танцуват казачок пред мавзолея...

на акциите на инициатора "Сауди Арамко" (Saudi Aramco) що не съобщавате? Та те засега са загубили над 100 реала за акция и продължават да потъват.. И май, че яко са се простреляли в коляното.. Щото при предишната им игричка с цените за да ударят шистовия нефт на САЩ ги нямаше по борсите.. Ама сега са там.. И инвеститорите май са се разбягали..

Щом Саудитците са започнали,, войната” значи са си направили сметката. Много е възможно тази ценова война,коронавируса и безмислените и скъпоструващи реални и хибридни войни на Путин да са началото на края му!

бегай да пиеш млеко бе

в комбина със САЩ, което обяснява нещата...Инициативата е "Бой по каската и навиране в калта"...Ако на някой не му е ясно.

Пак ли? Много е възможно???

пазара,и скоро ще си проличат едни такива мили рокфелеровци,ротшилдовци и ко,а тука нека тролчетата се напъват за центовете

възможно е всъщност по борсите да играе страхът от глобално застиване на икономиката заради вирусите.. и то не заради вирусите, а заради 14 дневната карантина. Това доста ще свали производителността. (3,8% приблизително)

САЩ пак ще купуват нефт и газ от Русия. Шистовата ,,ревплюция" приключи с фалити

От Русия точно няма да е, защото по принцип руския петрол е мааалко по-скъпичък, и отгоре на това се преработва мааалко по-трудно и скъпо, тъй като има повече примеси. Венецуелският път е "тежък" и се смесва с "лек" (стандартен) 1:3 или 4 за да може да се преработва от нормалните инсталации. Като цяло саудитския, иракския и либийския петрол са най на далавера. После идват тези от северните региони. Нали помниш какво се случи с инсталациите, когато руснаците пуснаха по тръбата от "техния" петрол, дето не е "пречистен".

Шистовите фирми в САЩ фалират за винаги ,курса на рублата падна с 7 рубли на долар ..до повишаването цената на петрола. Днес цената на акциите на Сауди Арамко се сринаха с 10% , а денят не е свършил още ! ... В САЩ има Огромен брой производители на Шистов нефт . Те произвеждат на $40-60 за барел ...днес цената е $30+...смятайте . Фалитите им започват от Днес . ... Саудитците продаваха част от Арамко за над 1 Трилион ....само днес Загубиха над 100 Милиарда ! ... САЩ изнудват Бин Салман да притиска Русия с цените на нефта ....или просто ще го Махнат от ръководството на СА . Опита за преврат от вчера му беше само Предупреждение ....САЩ му напомниха.... ... Руснаците за разлика от Саудитците...Отдавна не разчитат единствено на Нефта ,въпреки че им важен. С. Арабия е Напълно Зависима от петрола. ... Саудитците са похарчили повечето от суверенния си фонд и са много разклатени Икономически и Политически от вчера ....не могат да издържат тези убийствени цени повече от две седмици ! .... Саудитите произвеждат на 4-5 долара на барел Русия произвежда на 7 долара на барел.

Считам,ч изразът СА обяви ценова война на Русия е подвеждащ.Може би действията на СА са и опит да се запазят водещата позиция в ОПЕК ,както и мястото на нефтения пазар,а то е силно засегнато то голямото производство на шистов нефт!?А тази цена на нефта не се дължи само на неразбориите в ОПЕК и нежеланието на Русия да намали добива!?Корона вирусът удари здраво и по нефтения пазар,както и по цялата световна икономика!Убеден съм че следващите 3-4 месеца ще бъдат време на големи трусове и накрая ще разберем коя икономика е устойчива и коя е въздух под налягане!

Товарищчи, колко може да издържим на тоя подъл удар от страна на СА? Велик Путин дали сега ще впише и високите цени на нефта в Конституцията на РФ? Всичко да си е надлежно, законоустановено!!!

Пак не си разбрал. Ударът е срещу САЩ

Ударът е срещу САЩ ,но ще го отнесе и Жужи,защото трябва да се яде !

Какво става с рубъла?

Довели сме се дотам, парите да са скъсали връзката си с материалните блага, чийто измерител се явяват. Даже сме се довели дотам те да загубят собствения си фифизичски облик. Благосъстоянието се измерва с борсови индекси. Падат индекси, обезценяват се акции. Трупат се и се разпадат илюзорни иманета. Но срещу тях едни хитри банкери, финансови консултанти и грачи ползват истински неща - къщи, коли, самолети. Неща които едни наивници са произвели с ръце или акъл. Така сме извратили нещата, че вече акцентът не е върху ябълката, стола, палтото, нещата, които действително са ценни, а върху някакави илюзорни техни финансови интерпретации. Да ама ако я няма ябълката, индексът няма и как да те нахрани. Унищожихме ценности и ги потопихме в спекулативния и измислен свят, ръководен от измислени, нищо не значещи цифри. Спестовността не е качество, физическият труд е презрян, едва ли не краставиците се раждат на борсата. Парите от удобен, универсален, но в същността си помощен измерител, се превърнаха в кух господар на също така измеслен пазар, който си играе на тука има, тука нема. Спекулирайте храбро борсови дейци.

Колкото и да ви се иска, Русия няма да фалира. Втори път този номер няма да мине :). Да видим, колко минуси мога да събера :D

Ни са притеснявай, дира ша ги изтрие и само плюскане ще ти сложи

То важното е субсидираните с рубли сателитни паразити, като Нинова, Радев, Овчаров, Доган, Пеевски и пр. да им спрат кранчето и току вуж сме дръпнали напред. А за Русия . . . . само идиотиралите русофили и финансово зависимите ги боли фара, дали ше фалира или не.

Корни на черен кон яздеше и си на дружина думаши Де гиди оядени оядени и още преядени вия верни социалисти сига рубли кувайти на расията да помогнити Сички са изсулиха и никой рубли не купи сал един гладен пинсионер 100 рубли си купи и като рече отсече Да стани Ленин да види как 2 лева 100 рубли купувам

Еййй ,въпреки кризата има и поети сили да ни дават. Евала пич.

Другари запада пак на нахуяри

Та значи Сауитска Арабия един вид с понижаване цената на петрола удря Русия и всички борси по света. Сега всички вкупом трябва да се молим петролът да поскъпне щото ако ни продават бензина евтино е много лошо.... Ми напротив - за Европа ниските цени на горивата са голямо предимство.

Основните борсови индекси падат. Борсовите играчи губят стотици милиарди

"да загубиш", ако преди това не си го бил "спечелил"... "загубил" си ... "очаквания" ... ама това не е загуба..

зависи от гледната точка. За някои намаляването на потенциалната печалба също е непрежалима загуба.

са правили сметка без кръчмар... или са градили пясъчни кули...

при положение, че световната икономика до голяма степен зависи от петрола като суровина не ми е съвсем ясно защо намалението на цените води и до спад на борсите за ценни книжа - всъщност трябва да се случи точно обратното. Освен ако намалените цени на стоковите борси не са освободили ресурс на спекулантите, който е бил налят в пазара на корпоративните книжа.

ВСИЧКО Е БАЛОН ... който трябваше още 2018 да гръмне, на го удържаха, защото още не бяха готови...ВСИЧКО е КУХО на 75%! Нищо не струва нищо, отдавна съм го казвал, ако в него няма кой да вярва!

"книжа" бе! едни такива виртуални хартии, дето са виртуални дялове от виртуален бизнес. На нас може да ни изглежда измислена история, ама много народ стават милионери точно в тоя момент, търгувайки с "книжа".

"книжата" отдавна ... ако чакаш "хартията" дати даде нещо ... има да чакаш ....то заради "книжата" се стигна до тук....

Хаха...И как съветските другари отразяват събитията ? "" Инициаторът на търговската война, пострада сериозно''....Хаха,,хихи...Разбира се, руските олигофрени не страдат..Само лошите араби страдат...Иникални добичета са соц. добичетата..И тука така пормивха куфалиниците на населението, цели 50 години

само 50? хората още плачат за ТКЗС-тата и АПК-тата.

Но като имаше ТКЗС и АПК ядеше истински краставици и домати, а сега ядеш гуменките на гейския съюз! Да ти са сладки!

Значи Саудитска Арабия е атакувала Русия... а от сутринта ни надуват главата с жалните истории на колатералните жертви;)

Абе, ясно, че ни сготвиха поредната "икономическа криза", в която постановката"коронавирус" е една от съставките.

това е само началото!! само началото! кораната ще има много по-дълбочинна последствия в глобален план, от колкото за момента си мислиш.... това не е току-така пуснато.... а в дъното на всичко това стои само едно - КРАХЪТ НА ПИРАМИДАТА "КУПУВАЙ БЕЗ ПАРИ" !

Спокойно, таварищи! Само в Балгария нефта няма да поевтинее, потому що ние сме стабилна държава. Руская фирма Лукойл няма да намали цените - она стабилная! Для нам криза с цената на нефта няма - тук си стои на $66 на барел.

ше намали, та пушек ше се вдига!

Докато хуситите не ударят рафинериите в Саудитска арабия или не взривят някой танкер, а това ще стане скоро!

важното е, че бензинът и дизелът на на цени, както когато петролът беше 2 пъти по-скъп

1 евро за 84 рублей! Само за 1 седмица руската рубла се е сринала тотално!!! раССия фалира!

ДЪЛГОТО ВИСЕНЕ В ТОАЛЕТНАТА, ГОВОРЯТ ЗА КОНСТИПАЦИЯ, "МАЙОРЕ" ;)

1 евро 116 йени . и Япония ли фалира бе тикво куха ?

Япония има свръх производство на всичко и от поевтиняване на йената само печели от увеличен износ. От друга страна Раша печели от неща които в момента удрят дъното и едно поевтиняване на рублата определено не им е в плюс а напротив.

А йената е конвертируема за разлика от развалината Русия и евтината и и непопулярна и сред руснаците рубла. Вежду другото йената и американският долар са истинските пари във Владивосток и въобще доларът е народната пара в Русия

познати като "баксове" на руски.

Барба Ганьос ще спаси света.

Хубаво е от време на време природата, вселената или Господ, които както иска да го нарича ... да ни отрезвява, щото иначе ще се самоизтребим от алчност, егоизъм и жажда за власт. Може да се живее без яхти и частни самолети, и без дворци и без диаманти, без нова техника всеки месец и парцалки всеки ден ... но не може да се живее в свят без чист въздух и вода, със замърсена почва, превърнат в едно огромно сметище и раздиран от конфликти и насилие. Трябва да разберен, че Земата е един цял организъм ... не може едни да печелят от оръжие, фармацефтични продукти, генномодифицирани храни, да източват богатствата на по-бедните и неразвити страни, да подклаждат конфликти и от позиция на силата да държат другите в подчинение ... и да си мислят, че при тях всичко ще е само цветя и рози.

дето го описа, се прави от едно и също място ... брат-чеде! тия дето сего проповядват против - алчосттта, егоизма и властта, - точно ТЕ са тези, които тези 3 неща не пускат от хилядолетия! никой вече НЕ ви вярва на йезуитските номера и изобщо на нищо не ви вярва...

сринали се цените и борсите с 3 %..изроди...това сриване ли е бе тъпаци само нагнетявате страх мръсни изедници дано да гниете в Ада дано

Цената на нефта - с 25%, 3% е спада на борсовите ИНДЕКСИ, които обединяват цени и продажби. Трябва да правиш разлика между цена на нефт и борсов индекс.

Калинче, с това хубаво прекрасно име, недей да кълнеш като бабичка, не ти отива!Пък съм чувал, че и се връща:-(

Е сега стана ли ясно как и защо се е зародил коронавируса и защо толкова много се говори за него??

със или без нея, цената на нефта просто си плачеше да пипне 35 долара на първо време, от поне 1 година... не вярвайте, че "новините" влияят на цените! НЕ! Цената формира "новината", запомнете го! ако нещо е твърде скъпо, то рано или късо ще стане евтино или просто ще изчезне... и обратно - ока нещо е евтино, то рано или късно ще стане скъпо....

Цените на газа за България от Русия са във връзка с цените на нефта. Да не се окаже, че свалянето на цената на газа от миналата седмица е по-малко от понижението, което трябва да се даде заради по-ниските цени на нефта? Ако Руснаците са се готвели за тази ценова война, най-вероятно са знаели предварително, май са си гарантирали добрите цени поне от България за газа...

е прекъснато....

Това е фалшива информация. Цените на газта паднаха именно защото се отвързаха от цената на петрола и се привързаха с цената на газта в газовите хабове в Европа. Като това ценообразуване е даже с задна дата. Така че петрола дори да стане по долар за барел газта повече няма да поевтинее. Газта може да поевтинее само ако цените в Европа паднат по някакви причини.