Ако се въведе, въглеродният данък може да донесе на България 5-6 млрд. лева

Прилагането на въглеродни цени ще увеличи добавената стойност и сигурността в енергийния сектор

Обратно в новината

Коментари - Ако се въведе, въглеродният данък може да донесе на България 5-6 млрд. лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Надай се коньо на зелена трева

Тази статия е чиста гавра с хората.

А данък О² кога?

"Според доклада дори с въвеждането на допълнителен въглероден данък или такса, икономическият растеж няма да бъде засегнат" - точно така. Защото данъците, включая "печалба" на компаниите се плащат от потребителя, без чиито пари компанията няма да съществува. Компанията си прави сметка че трява да направи N-пари, за които ще има X разходи и У данъци. Най-бедните ще станат още по-бедни, не толкова бедните също и така всички до богатите ще станат бедни. Съветската икономика беше същото - всички бяха еднакво бедни с изключението на няколко привилигировани, които обясняваха как промотират равенството на пролетариата.

Всеки данък е лош защото колкото повече данъци плаща човек толкова по малко остават за лична употреба. Колко щяло да донесе на ..... Супер нагла статия

Бах! Да наложат данък и че си такова е жените за кеф. Тая работа голям CO2 отпечатък оставя, а файда нема.

Още по добре данък въздух. А още по-добре 2 данъка: вдишване и издишване.

Зелени .алоумници, нали всички ние ще го платим този данък. От нас ще излезнат тези пари. Това не е печалба за държавата, а обедняване на народа.

Насрахте се от алчност

И хората да плащат като роби!!!

Глупости чудите се само как да вдигате цените на всичко

Всички тези милиарди, Ще бъдат изсмукани от народа български, а ще потънат в държавната администрация! Полза никаква! Българският народ иска ли да плати тази цена?

Достатъчно е да се видят компютрите им за да се каже на кой господ служат и за кой ще са тези милиарди. За българите ще е изплащането им. То вече виждаме този данък в цената на тока, бензина и всичко свързано.

Човек гласува най-вече с парите си. Не може да се нарича демокрация обществена система, в която общата данъчна тежест е над 40% (т.е. съотношението бюджет/БВП > 40%)

А данък въздух кога, измекяри не наядени, зелени лешпери

е те това е данък въздух...CO2 данък...то не стига че всичко е скъпо а този данъл ще оскъпи всичко още повече...електроенергия транспорт храни абсоютно всичко......колкото по бързо мир..зливия корумпиран ЕС се разпадне толкова по-добре за Европа...

Не на България. Ще донесе милиарди на зелената мафия и огромните хедж фондове. Подобни зелени необлизани неработили нищо експерти трябва да поработят нещо истинско Защото измекярството е грях

Като ви сложат на комините филтри с индикатори, за които ще плащате според показанията им, ще ви дойде акъла. Нова фирма, като онези с топломерите, с носачите на ток, с разпределителите на ток. Това е нов десятък, вече стотятък за немощния български гръб. Вече частните дерачи са си и изчислили и печалбата -5 милиарда. Ха честит ви ЕС.

Чети: "Ще окрадем още 5 000 000 000 еврака, демек 10 000 000 000 грешни лева от изтупания до дупка джоб на българина." Минимум. Щото каквото са му взели производителя, напълно законно калкулира в цената... Е, с леееека добавка..... Иначе - пари от никъде, като тол таксите например. Нали и те били машина за пари....

Няма да увеличи добавената стойност. Ще увеличи ограбената стойност

Как налагайки данък ще спечелиш пари? Ще спечелят единствено трези,. които живечт на чужд гръб: политици, полицаи, военни,...

Като цяло статията ми звучи: -Да одерем още кожа от народа за 5 милиарда евра! В тази статия НЕ се казва НИЩО конкретно точно как ще се въведе. Кой и за какво ще плаща и на кой какво и колко ще му струва. Само някакви общи приказки с розов подсладен крем.

Значи данъка ще увеличи доходите на бедните. Уникално, безценно, гениално! Ура другари!

С тия глупости. Зелената сделка е пълна научна фантастика от която печелят нейните създатели. Ай сиктир.

Колко милиарда ще бъдат загубени за да се спечелят тия 5 милиарда?

И от къде ще дойдат тези 5 милиарда, от поскъпването на крайните продукти за гражданите, които ще платят по-висока цена. А къде ще отидат, ами по разни чекмеджета.

Ако ставаше така само с данъци .... ами направете го по 1млрд на тон и по вашата логика ще живеем много богато ....