АИКБ: Сравнено с германското "60/0", българското е "23/77"

Работодателската организация предлага да се въведе германския модел за запазване на заетостта

Обратно в новината

Коментари - АИКБ: Сравнено с германското "60/0", българското е "23/77" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо компенсацията не е сама % от брутна заплата а и с някакъв праг , щото фактически човека не е работил , а получава - примерно не по високо от 900 лв. Ние които работим и се излагаме на градски транспор и всички " екстри " с работа и пътуване и без които фактически не върви държавата ще бъдем компенсирани със страх и НУЛА лв.

Това е ясно, насила хубост не става. А ако съм работодател и имам възможност ще запазя хората за месец два, а ако нямам възможност няма да чакам и ден а ще съкратя веднага излишните хора за да могат веднага да ползват държавната помощ при съкращение

Журналята, колкото и да ви го обясняват няма да го разберете. И престанете да срванявате Бг с Германия - няма един български работодател който да е поне близо до манталитета на немския работодател ( говоря за типичен немски работодател а не за новите немски фирми). Нито пък двете държави могат да се сравняват!!

Тия смятат като как им падне. Баси...

Не всички сметки са коректни до края, но логиката е правилна. Интересно какви са били отговорите на синдикатите и държавните институции

баси математиката, 2 дни стъкмистика тука е имало да докарат тез проценти

Тези които излизате за да ходите на работа с градски транспорт или другаде на вън, държавата е наложила карантина против струпване, дизинфекия на гр. транспорт, имате маски и заплати. Това ви е обещетението на тези които ходите на работа, не ви се дават пари в джоба, а отиват за мерки против това да се заразите.

Най-добре е да минем под немско управление.

А случайно господата да се сещат какъв процент данък печалба плащат германските работодатели в Германия и какви българските в България? И какви са подоходните данъци в Германия и България, съответно...Ама че нагли пиявици!

Да ама Германия залива света с автомобили и хиляди други видове стока,а ние внасяме даже доматите и краставиците които ядем.

България и Германия? Сравнение? Абсурд! Чалга-мутри бизнесмени и политици-охранители - само напалм ни е нужен!