81-годишният Йордан Минчев сменен заради провал с бизнес плана на БДЖ

"Наложи се да работя като изпълнителен директор, което не беше честно, защото имам и други ангажименти", заяви транспортният министър Николай Събев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само едно преди офиси те на еконт бяха пълни с пратки имаше така да кажем онлайн икономика сега има няма по 10 пратки до 100 лева и доставка 5-6 лева, а камо ли сега да пратиш по еконт нещо като двигател за 100 лева и еконт най малко 60-70 лева ще ти заемат за доставка къде е икономиката незнам или това е новия модел

Когато има държава в икономиката, кражбите и корупцията ще са водещ фактор

Що за идиот или дебил трябва да си за да назначиш на тази длъжност 81 годишен човек.

Да издам една "тайна" Само на Еконт е разрешено да превозва и доставя военни боеприпаси, техника и прочие. Такъв "лиценз" няма СПИДИ, БГ ПОЩИ и другите подобни фирми. Искам да запитам - Еконт правят ли доставки в Украйна? Работят ли до и от Украйна?

Ей Събев ли си , Мъбев ли си , уруд , да ти еба ПМ !

Кой допусна частни влакове с товарни превози да се движат по държавните релси ? Така се ощетява БДЖ товарни превози . Някой печели на държавното БДЖ . Кой ?

Дпс и пимко , барабар с корни техноимпекс

БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ,КОЯТО СИ Е ЧИСТА АНАРХИА И ПОЧВА ЗА КРАЖБИ И ГРАБЕЖИ!

По фрази, и цели изречения, които използва бай Съби Еконта за жп транспорта - ме навежда на една мисъл: Еконтът става и ляга с моята докторска теза, която успешно защитих 2015 г. И явно, че по нея назначава и уволнява. 'Ората там не могат да се задържат повече от 2 месеца на ръководен пост, понеже Събито не може да разбере смисъла и идеята в тази докторска теза. Много ми е интересно дали провежда издирвания на автора на дисертацията ?? Дали му е спешно да ме намери ?? Ще бъде гУем смех, ако това е така, имам подозрения, базирани на спец изказа, които само аз ги употребявам и идея за жп сектора и развитието му, цитирани, ама както съм ги писала едно към едно - щото Събито не ги разбира и е по- добре да ги назубри. Така изглежда по- Ентелигентен ;) Събев Еконта, издирваш ли автора на дисертацията, с която ставаш и лягаш ?? Как върви издирването ?? Разбра ли коя съм ?? То и ДАНС ме търсят - от 2005 г ;) Егати министЕра, дето тел ми номер не може да открие :)) Има 'ора, дето могат да пазят тайни, господа, напудрени кокони !

Проблема не е в освобождаването му, а в назначаването му на този пост на тази възраст.

Дядото Йордан Минчев на 81 г. -директор на БДЖ е роднина на зам. генерален директор "Експлоатация" - инж. Бисер Минчев в държавно предприятие Национална компания железопътна инфраструктура НКЖИ.

свински черва

На кого е роднина Дядото на 81 г. - директор на БДЖ ?

"Министърът добави, че е обявен конкурс и този, който ще поеме функциите на генерален директор на "Холдинг БДЖ", е Ангел Стоянов." Значи още тече конкурсът и вече се знае победителят ! Каква промяна сте вие, щом предварително се знае кой ще спечели? Оставка Ник.

В държавната администрация отдавна махнаха пенсионерите, като там нямаше толкова фрапантни случаи на по 81 години. Очевидно господинът е бил много ценен кадър, толкова ценен, че БДЖ е в отчайващо състояние

Този смешник-фантазьор, махна с идването си най-кадърния управленски състав, който БДЖ, някога е имало. Професионалисти и експерти, с които нито се срещна, нито поиска анализ на дейността им, просто ги освободи, за да сложи свои хора. А своите хора са като носни кърпички в последните 3 месеца- не стават и не стават.....А хората, които махна вече да бяха пуснали още 3-4 проекта, които готвеха, след закупените Смартрони, спални вагони, поръчките за ремонт на пътнически вагони и т.н.

На Събев Буда му ги говори тия неща... Кой разбрал, разбрал... Слава Еконта!

Какви са тези проблеми ? Дърт едвам диша , но с 10 бона заплата и храни поне 5 семейства ! Дайте на един млад енергичен човек тази работа и ще видите че БДЖ ще заработи като Истребител ! Стига с Това Наши Хора да Управляват , маеар и не кадърни !

Питай Събев кой го е назначил.

Корпорацията работи по един и същ начин и тук, и на запад. Това е така, защото управлението се ръководи от финансовите резултати. Обикновено, има борд на директорите, където влизат ДОКАЗАЛИ се икономисти. Този борд се избира от СОБСТВЕНИЦИТЕ - в много случаи, основните акционери. Целта на Борда е да взима стратегически решения за развитието на фирмата, както и да КОНТРОЛИРА изпълнителната власт (CEO, генерален директор) как имплементира тези стратегически решения. Ако директорът не се справя, Бордъд има право да го смени. В интерес на фирмата и собствениците. Държавната компания работи по подобен начин на запад. Бордъд там се замества с консултантска фирма, наета (след конкурс) да свърши проучванията и стратегическото планиране. Има пак борд от специалисти и министри, които да изпълняват взетите решения. Как работи Държавната фирма у нас? Слагаш си един дядо на 81, който да слуша какво му се казва. Трябва да е МНОГО ПОСЛУШЕН. Ролята на изпълнителния директор НАВСЯКЪДЕ е много натоварена - по 12-14 часа работа на ден, събрания, срещи, разговори с подчинени. Тя е трудна за 35-40 годишни специалисти, какво да говорим за пенционери на 80 години. Не случайно са измислили пенсионирането - просто хората след определена възраст вече не са толкова работоспособни. И у нас има бордове на директори на държавни фирми. Те обаче, са награди за послушни бивши политици/управители/директори. Те нищо не разбират, нищо не знаят, нищо не могат. Но заплатите са 5-цифрени (на месец), често в евро. Та в общия случай, една българска държавна фирма върви на самотек. От това имат полза определени хора, разбира се. А в случая, фирми като БДЖ са ултра сладки, защото те никога няма да бъдат оставени за умрат - водят се със стратегическо за държавата значение, така че, държавата (т.е. НИЕ), ВИНАГИ ще им покриват загубите. Сложно е, знам. Който разбрал, разбрал.

81 годишен?

Байдън на колко е знаеш ли?

популярния израз от преди години „Кипи безсмислен труд“? Изразът е актуален и днес. Но леко редактиран – „Кипи безсмислено усвояване на средства“. Средства се усвояват с юнашки размах и с глупашка безсмисленост.

хор ''Бодра смяна"

Тоя пореден малоумен министър на Промяната , е пълен идиот . Като сменяш през месец - два , висши ръководни кадри от министерството , значи не ставаш за нищо . Нямаш акъл какво искаш и кой може да го свърши . Административна дупка .

да види за кво става въпрос

Този куриер беловлас , как така е обявил конкурс и вече знае кой ще го спечели. Да му имам промяната. Кой ще му търси сметка за това назначение и за загубеното време. Само се вдига пушилка, че уж се работи, енергия кипи навсякъде да се отчитат фейк резултати или такива за в бъдеще , а истината все повече ни затиска и търпението ни не е безкрайно. Не съм трол, просто съм Гражданин, който се чуди дали има още зомбита които вярват на тези управляващи

В главата на Ник Събев е пълна бъркотевица. Зам. министър в НКЖИ за два месеца назначен и освободен, този пенсионер от БДЖ изкара 5-6 месеца. Гръмки обещания и високо самочувствие граничещо с високомерие от Министъра в началото на мандата, а резултати до момента никакви. А, не, всъщност уреди самолетна линия София - Скопие с фанфари и тържественост. Следващите сигурно ще потърсят кой плаща сметката за нея!

Миячите на чинии коментират защо специалист на 80 години все още работи. Ами щото няма кой да го замести смешници-всички искат да са мениджъри юрисконсулти връзки с обществеността и всякакви други паразитни длъжности. Човек с такава квалификация в частния сектор взима поне 10 пъти по-голямо заплащане. Затова и няма кандидати. Обаче за сметка на това пък съм сигурен новоназначения няма да може да върши и една десета от работата на този. Но за сметка на това пък ще е верен на партийната линия. Апропо-за господина с иновациите и иновативното мислене. Ето ви първата иновация-подмяна на абсолютно всички железопътни трасета-ама пари няма и няма и да има. Следва втората иновация-подмяна на целия подвижен състав-ама и затова пари няма и няма и да има. Но може би вашата представа за иновативно мислене по някакъв начин ще успея да пусне влак маглев върху тия релси.

Да ти кажа прав си. Като гледам кирчо и Кокорчо как се справят, ако всички млади са такива много зле.

няма ли да прави: влак-стрела, космо-БДЖ и морско-круизни мегакораби

Ако е успял да го прочете пак добре

Щото не е искал да вози пратките на Еконт аванта ли?

Кантарджиев бил пенсионер и това бе "сериозен" довод за пенсиониране. А, този...?

Не че вярвам в излизането на БДЖ от батака, но се чудя как е допуснато човек на 80г. Да стои на такава длъжност. Той освен за оцеляване от заплата до заплата за друго не мисли. Пускайте хора с идеи, а не мумии. Доказано е че нетрадиционното мислене е максимум до 50г. За тези дето могат да мислят естесъвено. А в БДЖ с рутинно мислене можем само да подминем дъното.

Иновациите можете да си ги правите след като подмените цялата материална част на БДЖ. А дотогава ви трябват специалисти дето да познават точно тази материална част.

Много си придава важности този човек. Това не е Еконт . Това е държавата ни.Ако трябва ще работил .Като не ти харесва иди си в Еконт Ама всеки се блазни ит мекия стол.

81 годишен директор??? Как го е подминало пенсионирането? Може би човека спи следобед и има нужда от спокойствие и да си гледа старините. Защо е на работа, че и на важен пост. Чудесно е че вече няма да мъчи себе си и останалите. Приятна пенсия господин - деде БДЖ:)

Везиева и Караганева са същите КАЛИНКИ

Този Йордан Мирчев, е гати и "кърлежа", до 100 години ли ще работи?? После, защо младите бягали от България? Ами защото, такива старчоци (пенсионери), продължават да си драпат мъдете в офисите!!

Кошмар е цялото управление а ПП. А в БДЖ -кошмар на квадрат.

За една година от както го няма "крадящия"Борисов изчезнаха двадесет МИЛИАРДА лева КЪДЕ СА????

Добре, че е освободил 81 годишния шеф, но въпросът е защо изобщо го е назначил?Иначе всички знаят че БДЖ е една закостеняла структура, за която 1989 още не е настъпила. Няма да му стигнат 5 мандата на министъра, за да промени каквото и да било с тия

Радев и неговата НЕКОМПЕТЕНТНОСТ доведоха до батака в който сме днес

се готви за вечен живот като Сорос!

Николайчо Будиста си мисли, че като министър ще работи като в Еконта-ще уволнява от днес за утре със и без причина!

Тоя сигурно е дядо на някой от новите управляващи. Всички са един дол дренки- тъпи, нагли и крадливи.

81-годишен директор една сутрин ще стане, ще се облече, ще закуси и вместо да отиде на работа, ще умре.

Човек на 81 често не помни къде си е оставил ключовете Вие искате да управлява държавно предприятие мастодонт.

Какъв идиот трябва си, че да не разбираш, че да возиш въглища и да возиш хора са две съвсем, ама съвсем различни дейности ?! И естествено, няма да има никакъв положителен ефект от замисленото сливане...То, затова и бяха разделени преди 15-ина години...Една баба да питаш, ще знае, че са различни работи..бабата ще знае, ама министър Еконт - тц

Разбирам, че основното изискване от новия кандидат е да познава цифрите ?

Дедо Еконтий сменил друг дедо. Е И ?!?

Подавайте оставка!

Поне е ходил в първи клас новичкият щом разбира от цифри. То колко ли има да разбираш от 10 знака, ама явно е важно.

За един младок на 81 години е трудно да се ориентира в сложна обстановка. Трябва да се назначи опитен специалист, а всички кандидатура на такива под 100 години са просто несериозни.

Е някои много обичат парите ...

"Министърът добави, че е обявен конкурс и този, който ще поеме функциите на генерален директор на "Холдинг БДЖ", е Ангел Стоянов." Значи още тече конкурсът и вече се знае победителят ! Прав е Донкин ! Каква промяна сте вие, щом предварително се знае кой ще спечели? Ангел Стоянов не го знам къв е, Но Мирчев е легенда в жп сектора и дори и бачкаторите са чували за него и го знаят! Чудя се за чий му е било да бъде част от екипа на Съби Еконта и този да го унижава по този начин ?? Колеги, те са велики, от Харвард са, не им помагайте като участвате в конкурсите им с предизвестен край (предварително), не бъдете част от екипите им за управление - те са проводници на чужди интереси и слуги не на Родината ! Пък и унижението не си струва, колкото и да плащат ! Да живее България !

"легенда"?! Също като Баба Лили - тя на 85-6, той на 81 - май е по-добре за такива "легенди" да се оттеглят на заслужен отдих, особено що се отнася до тези на държавни, при това - ИЗБИРАЕМИ, длъжности!

Дада (нерегистриран), Лили Иванова ще прави турне наесен. Билетите вече са разпродадени. Ето - това е легенда.