80 милиона литра вино от реколта 2020 все още стоят в избите

Винопроизводители настояват за създаване на взаимоспомагателен фонд

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При тия цени е цяло чудо ако не стои по избите

Ами, да смъкнат цените! Не може вносните френски и испански вина да струват 15 лв., а българските на някакви "бутикови" изби - по 35-40 лв.! Има даже и по 80! На какво отгоре? Пти това не са по-качествени от чуждестранните вина.

Винопроизводството отдавна вече не е приоритет на българските производители. Еиното е само ей така за престиж. То не бяха бутикови хотели, спа уикенди, сватбени тържества, фирмени събития, тиймбилдинги и прочие. Добре са, не ги мислете!

Защо всички некадърници “бизнесмени” трябва да бъдат подпомагани с държавни пари от данъкоплатците??? Купувайте само чуждо производство , за да им дойде акъла на готованковците “бизнесмени”, които от малки ги хранят със сребърна лъжица!!!!

Виното е най-добро след третата година, така че да се не оплакват, оставили са го да отлежава и да чакат по висока цена, освен ако не е калпаво де! Ама те си знаят! Сега искат да докопат некоя субсидийка!

Последната дегустация, на която присъствах, ми струвсше 128 лв. Бяхме само жена ми и аз. Как ви се струва, нормална ценова политика ли имат нашите винопроизводители?

От дърт винар с дърти бъчви акъл не вземам.

Абе кой пие вино на тия цени и тая беднотия бре ... Аз с тия кинти, дето ми искат за бутилка от 0,700 л -вино ...ще се усмърдя цяла седмица с 45 -градусова "грозданка -домошарка" бре ...цяла джамадана -ха-ха-ха...

Българските винари още не са се научили да затварят качествено вината си, т.е. да слагат правилно тапите. Поне 20% от бъларските вина са коркнати или се разпадат след година-две стоене в бутилката заради кофти бутилиране. Цените им са неоправдани.

Аз не съм винопроизводител, ама досега не съм чувал някой да каже, че виното като отлежи се разваля!? Е, освен явно някои наши винари, ама може би нямат пари за бъчви, та къде да го съхраняват горките!?

Служител в един "винзавод" ми разказа, че за 2 години не е видял един камион с грозде да влиза ... То повечето вина са продукт на химическата промишленост

Това не е вярно.

Когато свалят цените до тези в Италия, Испания и Франция, ще спре да им се залежава. В Италия за €5 купуваш класно бутилирано вино, а в избите (cantina) най-скъпите наливни са €2 литъра.

Намалявали винените сортове, а имат свръхпроизводство и залежала продукция. Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се. През оная ми работа е вкиснатото им вино . Аз пия бира.

ако не е истина, не е и лъжа.

Така. В бъчвата виното има определен период за съхранение, който по ред причини няма как да бъде повече от две години, при това при стари бъчви (botti), които са добре обезаразени от предната реколта. След това е време да се бутилира. А две години никой не съхранява цялото си вино, защото следващата реколта чука на вратата и трябва да се освободи бурето. И т.н.

Вино се налива в НОВИ бъчви ако искаш качествен продукт. Когато имаш много бъчви.....трябва ти ЦЕХ....след употреба бъчвите се разглобява и цикли. После отново се събира и се налива виното в прясни и чисти дъски. Само на село се "обеззаразява" бъчва чрез горене на шума и сяра. Купувам с кашони португалско вино. Едното е 5 годишно трапезно по $7.00/бутилка , другото е 6 годишен елексир по $18.00/бутилката което се пие на парти. Гъсто и червено както кръв, горчиво като раздяла с любима жена. Предпочитам го пред виното на Копола. На световните онлайн пазари кипи от вина и търговия. Точно поради пандемията онлайн търговията е с големи обеми. Има гръцки, малко турски и дори 2 македонски вина. Нито 1 българско вино.

Виното е за Богове! Не за лумпенпролетарии.

По европрограми усвоиха милиони, ама не инвестираха в технологии, а в луксозни возила за метресите си. Повярваха си, че са велики винари с традиции. Цените им безумни, качеството зле. Цялата пара отново в свирката. А сега дайте още държавни пари.

За нещастие си прав. Добрите изнасят за чужбина и въобще не им дреме.

Преди години сульо и пульо се емна да става винопроизводител. Алчни неразбиращи хора които искаха да усвоят евро пари. Та те вината им не става и за готвене камо ли за пиене. А цените надути до краен предел. Да фалират.