70% от българите получават под средната заплата

Председателят на КНСБ предложи да се намали облагаемият данък на доходите

Обратно в новината

Коментари - 70% от българите получават под средната заплата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой не иска да гоним европейците по заплати,бг фирмите работят на 200% печалба,изнасят стоки и услуги на европейски цени,а разходите за заплати и данъци са най ниските

ще задържите доходите в другите държави, че да можем да ги стигнем някой ден?

демокрацията, цензура никаква.

видяхте демокрация, пост соц е това. Другарите се правят на добри капиталисти, ама се получава обичайното за тях.

в истината.

А добро утро

Че в коя страна 60-70% от населението не е под средната за страната заплата?

Винету му е дал разчетите си с колко ще вдигат заплатите през 2020г. и този е решил да се прави на фактор в държавата. Синдикати от доста години няма ГЕРБ ги купиха, не че те много се дърпаха! Пламене заплатите на жена ти и дъщеря ти нали не са под средните за страната, все пак НАП и ГЕРБ трябва да осребрят слугинаж ти! Синдикатите са изтривалката на власта.

я, ама верно ли?

"70% от българите получават под средната заплата" Значи "средната" заплата, далеч не е средна! А финансовата стабилност така широко рекламирана от управляващите всъщност е стабилност на мизерията и бедността!

Като спрете да изчислявате средната заплата като средна аритметична и започнете да ползвате медиана, нещата ще си дойдат на място. Е, средната заплата ще падне на 800 лева, ма сметките ще излизат ;)

Само че медианната заплата е 800 лв. БРУТО. НЕТО е 600-650 лв.

И каква е тази медиана, което значи средна, но не е средна заплата? Средноаритемтичната е единствено изчислимата средна заплата.