4 държави подписаха споразумение за подводен кабел за пренос на ток през Черно море

Румъния, Азербайджан, Грузия и Унгария се договориха те в присъствието на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

Обратно в новината

Коментари - 4 държави подписаха споразумение за подводен кабел за пренос на ток през Черно море | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Циганите ще откраднат кабела

Кръц-кръц с клещите и после ще осветим укропитеките с коледни фоерверки!

не може да бъде, Ганьо от Масква ви го казва , да знаете....!!! Еееххх Вата Вата.....! ех пута пута!

Да пренасяш ток през морето на 1000км... не знам, тези хора наистина ли са толкова тъпи? Там няма ли един физик наоколо?

Либерасти само и една гинеколожка - да ги преглежда и наглежда!

Може и да стане, както когато са пуснали кабел за телеграф, между Европа и Сащ! Но, той е бил слаботоков! Бая риба ще изтепат при скъсване на кабела...

КоБ/Вра на всяка манджа мерудия

Б.Б да го сложа на майка ти в устенките чули добре звучи ти прекрасно нали дай се испръскам после по лицето нежно

Айде роми на работа..щом няма за България...бакъра скъп....Ром водолаз-добре звучи

Брей,че много "знаещи" коментират тук? Що не вземете да прочетете на колко места по света има подводни кабели ? Ще посоча две 1 между Англия и Франция и 2 между Австралия и Нова Зеландия . Хората отдавна са го измислили и реализирали !

Пренос на ток под вода, при това солена :)) Това лайнен ли го измисли? Ползва трасето, построено от русите, понеже само може да краде ... Да транзитират нещо друго - не ток ... Представям си лятото на морето тръгваш да се топиш във водата и ... некви укро нацисти режат кабела/ правят авария ... Колко ток мога да понеса по себе си и колко рошава ще бъда след това ... А Алиев пак са го налазили като бълхи на коте... няма спасение от тези тунеядци !!

Ще постоят всичките пилони за тоя кабел в морето?

Гръмнат и пак няма да има ток за укрите.НЕОФАШИСТКИ ПУМИЯРИ ЕСЕС И НАТО ВЗЕМЕТЕ СЕ СТЕГНЕТЕ И СПРЕТЕ ДА ПРОВУКИРАТЕ РУСНАЦИТЕ.ТЕ ЩЕ ВИ ШИБАТ ЯКО ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ ПОСРАНИ ДЖЕНДЪРЧЕТА,А НИЕ НЕ СЕ ЛИ МАХНЕМ ОТ ТАЗИ ФАШИСТКА ГРУПИРОВКА НИ ЧАКА ДОСТА СМЪРТ И МИЗЕРИЯ.НЕ БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН НА ЕСЕС ТЕ НИ НЯМАТ ЗА НИЩО И МНЕНИЕ СЪЩО НЯМАМЕ.ЗАЩО ДА СМЕ В ТОЗИ КОНЦЛАГЕР ЕСЕС???? СТАВАЙТЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ И ДА ИЗМИТАМЕ ФАШИСТИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ.ДАНИЕЛ ЛОРЕР Е ПЪРВАТА КУРВА ЗА ЧУКАНЕ СПРЕТЕ ПЕДАЛИТЕ ДА ПОДАРЯВАТ СТРАНАТА НИ!

Ей съветски трол аре слагай ватенката и бегом при путю!

Шъ има мноо бакър бате.Урсуза шъ лапа от бакъра.

Този кабел можеше да се направи по суша през Румъния, България, Турция и Грузия. Освен всичко друго когато минава под вода може да бъде обект на терористични /в т.ч. руски/ атаки.

ОМ, Джаул и Ленц имат да ти кажат нещо по отношение на кабела, без значение от къде минава

И ние имаме своите успехи. Бойко, например, сключи договор за никому ненужната лъкатушеща железопътна линия от Солун покрай Кавала до Александруполи /Дедеагач/ и оттам за Свиленград - Димитровград - Стара Загора - Карнобат - Варна и Русе. За по-голяма яснота вижте картата.

Бойко не е учил география.

tapaci naokolo da viarvat na sobstvenite si gluposti

Ами той азерския ток е руски!?

Това са около 1000 километра. Поне 200 коловолта , в кабел , на дъното на солено море.... Пожелавам им успех......

Че то за 200 кв не си заслужава даже да се говори. На края на кабела ще стигнат 70.

Сега остава да намерят ток за кабела. Зелен.

Ми чи как? Азерите са бъкани от зелена енергия.

Азерите щели да подават ток от ветрогенератори ... дето ги няма... Да не говорим колко смешно е това... 400 квадратни километра инсталация от перки е 800 мв пик мощност в най-идеалния си вариант (това са 20 на 20 километра обработваема земя която спира да е обработваема). И като не духа - не духа. Да не говорим че въглеродния отпечатък на ветрогенераторите е близо 60 пъти по-голям от този на аналогичен по мощност АЕЦ, това защото огромната част от инсталацията е един масивен бетонен блок под земята и екоталибаните не го виждат. Да не говорим за всичките материали които трябват за тези перки и генератори.

Какви евро-малоумници.

Няма такива идипти

Такъв канел ще сварява туристите в морето като човешка супа…

Загубите по този кабел ще са 70, 80% от електроенергията. Това е невероятна глупост.

Да очакват скоро кабела да гръмне като газопровода северен поток!

Няма такъв кабел, който може да пренесе на такова дълго разстояние ток - тези не са чували за закона на Ом дори!

Кабела е оптичен за високоскоростен пренос на мегавати!

Законът на Ом е някакъв остатък от лошия социалузъм , ще го променим ! А ако трябва дори ще го забраним !

Супертъпата гинеколожка е навсякъде

Циганите ще усвоят кабела.Проекта не е рентабилен

Честит ни плаж! ....Стрижете се до кожа!

Падишахът ..чрез азерите пак въргаля Вилаета. Ток я от АЕЦ ,,Акую,, , я от ,,...ую,,.

Тези "лидери" имат ли идея какво представлява дъното на Черно Море? Това ще е скъпо начинание... Американската експедиция на National Geographic отперди няколко години описваше условията на дъното на Черно Море като по-токсична от атмосферата на Марс.

Е кво па толко? Руснаците две тръби газопроводи по същото дъно пуснаха. Барем мине един кабел. Вече дали ще е ефективно, е друг въпрос.

Ни е смотан фотографа, снимал докато минавал по пътеката

Дабе те надупчиха Северен поток и нямат газ КАКВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ С ТОЗИ КАБЕЛ ВЪВ ВОДАТА НА ЧЕРНО МОРЕ.???? МОЖЕМ ЛИ ВСИЧКИ ПО БРЕГОВЕТЕ ДА НИ РАЗРОШАТ КОСИТЕ???

Ех... Ако имахме мислещи управници тези пари на вятъра за кабела, щяха да дойдат в България за още една АЕЦ, и да продаваме ток на всички около нас... А сега след 10-15 години и ние ще купуваме ток по този кабел от Азарбайджан, а когато на Азерите не им е кеф ще стоим на тъмно или ще си палим дъртите въглищни централи... За всеки Европейски политик трябва да има публични тестове за интелигентност, а ако ЕС е и ще е демокрация, такива назначени пионки въобще не трябва да има.

Дреме му на ЕС за изпърдяната ти България!

Не е ясно ,откъде ще вземат тази зелена енергия, след като нашите управници обещаха да продават на Азербеджан ток срещу газ?

Има икономика доминирана от износа на газ и петрол. Зелена енергия имат колкото кучето страничен джоб.

Сега се договорили, а кога ще стане? И още нещо от едната страна Унгария и Румъния, а от другата Азербайджан и Грузия и какво толкова станало, дребна и нищожна работа.

2022 година - рекордна в потреблението на въглища Сушата по места сви добива на енергия от водата; атомните електроцентрали произвеждаха малко, особено в Европа, констатира МАЕ.

Споразумение... А не договор.. Що не си га казаха направо - мемурандум за добри намерения. Дет я станат, я не.. А и да не забравяме, преди време и Алийката беше диктатор за ЕС..

дрОгаре, вие още не искате да вдянете, или се надявате, че няма да се случи, ама ерата на петрола приключи! а с нея и рашистан! само в България, само през 2020, 2021 и 2022г са постъпили заявления за присъединяване на нови мощности от възобновяеми източници за ......11 370 000 мегавата! за да загреете какво е това, ще ви напомня, че аец козлодуй е 2 000 мегавата! 11 370 000 мв са 5685 козлодуя! дори една десета от тези проекти да си осъществят, то пак си е 568 козлодуя!

Странно защо тогава Урсулка каза, че ерата на евтината енергия в Европа била свършила, хи хи хи!

11 милиона мегавата... ти чуваш ли се бе. Объркал си единиците, за милровати вероятно става въпрос...

"той" е изкукуригал, какви 11 370 000 мегавата бълнува?! Няколко хиляди мегавата са фотоволтаиците и перките, Но това е максималната им мощност, на фотото по обяд ако е слънчево и на перките само когато има силен вятър!!! ;)

много тъп си

Ти знаеш ли каква цифра си написал бе? Съзнаваш ли въобще? Чисто теоретично - знаеш ли какъв добив има от 1 декар солари? Можеш ли да си дадеш сметка, че трябва да покриеш половин Европа плътно със панели и пак няма да стигне?

Ветрото е 2МВ на квадратен километър в идеалния случай, с новите турбини които са 90 метра високи при оста, и имат 25 до 60 тона бетон под земята в основата. Панелите са 44 МВ на квадратен километър пикова мощност при това на географските ширини и липсата на облаци в Южна Калифорния. Реална мощност върху период от 24 часа е около 148 МВч. Това конвертирано към български ширини и облачни дни прави около 80 МВЧ средно на ден. България е 111 хиляди квадратни километра. Цялата територия да покриеш с соларни и ветрогенератори над тях пак ще доплатиш до едва 5 милиона мегавата пикова мощност.... Ходи се застреляй екоталибан необразован грантояд.

такъв кабял между Ингилизия и Норвегия с ток от ВОДНИТЕ норвежки централи. Ама що пропускате, че генералша СУША кат командваше в Европа взе, че го спря от работа. Та в Ингилизия виха на умряло. Щото преди това им умря и кабело с атомния ток от франсетата.

Браво ! Добър ход ! А България Къде е в тази Група ? Тиквата ни загроби преди години да нямаме ползи от Нефт , Газ и Ток !

С тази яловата фон Лайен дето 6 деца не се ги е раждала нищо не става. Меркел и построи два газопровода тя не можа да ги опази. Първо да пита Путин дали няма да и отреже кабела, както му избомбихте Кримския мост.

"Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.”

Азерите освен евтин газ в излишък имали в излишък и много "зелена енергия". Това никой не го знаеше до сега. Освен Орсола. Само кабела за пренос липсваше...

А територията Абсурдистан, е подписала споразумение в най-кратки срокове да се изведе от строят АЕЦ Козлодуй, и също в най-скоро време да се откажем от нашата национална валута - левът. По въпроса с АЕЦ Козлодуй отдавна се работи, като резултатите вече са на лице - от няколко дни вече внасяме ток на цени от 1200лева за Мегаватчас.

Избирателите трябва да си го получат.

Извеждането на АЕЦ Козлодуй от експлоатация няма да е бързо, а бавно , мъчително и скъпо. Минава през смяна на горивото с американско и построяването на хранилище за ядрени отпадъци от американска фирма.

Ние нещо не сме включени

Това е ялово. Никой не вози ток по морски кабели.

Азербейджан щото няма да се усети как е монополист и да ви извие ръцете при първия удобен случай, нали?!

Вчера негри ме напълниха ректално с много идеи. Искам да ги споделя с вас, че и без това ми изтичат от...

Отдавна всички знаят, че си кенефният поет на коментарите тук. Бях те излекувал та с години се кри ама ей го пак рецидивираш, от много стрес трябва да е.

Теб случайно да те друса шизофрения?

Каквато и работа да започне Путин все ялова, ти да видиш гений да видиш. Сега изгърмя ракетите си по Украйна и там пак ще има ток.

Ти колко неялови деца роди? Нали разправяше, че при dвойна pенетрация ставали близнаци?

А, ето какво означавало dp, хи хи хи!

Е Украйна разправя нещо друго, но ве съм учуден, че Зеленски е излъгал, щом ти си по-наясно, хи хи хи!

Това ще е една добра...военна цел. Ще има майтапи с водолази...

Водолази стационрани перманентно на "Москва", дааа. Шибан отцепродажник на руски щат не се наврещя ей.

в пикочопровода ти!

Ти май получи нервна криза, а? :))

Се държат се едно са в детската градина. Думнахте ли собственост на Русия? Или извънземните бяха. Ми очаквайте тия кабели да дават късо, да се палят, да се късат и други извънземни проблеми.