260 млн. лв. тръгнаха към българския бизнес

Карина Ангелиева, зам.-министър на иновациите в оставка пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще свият некъде у лево....

Начи виждам ръст на изнасяне от градовете след тая зима. И развитие на зелени градини с домати, чушки, краставици, картофи и каквото се сетите. Оправяне по единично по селата ще доведе до разменна търговия. Лапачите от немските вериги за препродаване няма да фалират, по-голямата част от "гражданите" ще рупа хлебарки и червеи та да е "в центъра на всилената - градо". Ще се завърнат занаятите, дърводелци, електротехници, ковачи и каквото ви хрумне за поправка на съществуваща техника. По умните от айти сектора вече се поизнесоха по селата, няма шанс през зимният и есенният сезон в ЕС да не се налагат мерки стимулиращи ваксинацията, така, че отдалечената работа е тук за много дълъг период напред. Което е добре, защото с идващата рецесия количеството на аутсорсинг ще скочи главоломно. Лоясалите какички от Брюкселската люпилня за калинки ще свият сърмите. Написаните планчета за Зелен Преход и План за Възстановяване изключват реалностите на намаленият икономически растеж в следствие на санкциите, така, че една мафия ще поприбере пари и дотам. Тоест в този план нищи ново под слънцето. Новото е, че изпадайки в непозната досега икономическа криза България ще бъде принудена да слезе на земята и да преоткрие факта, че тази територия е благословена с водоисточници и плодородна земя.

Леле колко нови Мерцедеси ще имаааааа… Леле к’во крадене ще падне!!! За това е цЕлия зор!

ФИРМАТА МИ Е С 25 ГОДИШНА ИСТОРИЯ. ОТ 60 ЧОВЕКА ПЕРСОНАЛ СЕГА СА 24 . ОБОРОТА ОТ 2-3 МИЛИОНА СЕГА Е 200-300 К. В ПРОИЗВОДСТВО НА ОБЛЕКЛО ЗА БУТИКОВИ ФИРМИ. ОТ 3-ГОДИНИ СЪМ НА РЪБА ДАЛИ ДА ЗАТВОРЯ ИЛИ ДА ПРОДЪЛЖА АГОНИЯТА. КАК ДА СЕ СЪФИНАНСИРАМ КЪМ ПРОЕКТА КАТО РАЗХОДИТЕ МЕ УБИВАТ .

Каринчето е гербаджийка до мозъка на костите си, но Румен Радев й е приятел. Мъжът й с децата живеев Брюксел и тя всеки петък излита за там.

Кого лъжете ? Парите вече са разпределени за фирми на правилните хора - почти всички фирми са нови и сега създадени на цена 2 лева ,с цел усвояване на тези пари -крадливи управляващи

Каква точно е ползата от човек учил и завършил "Магистър по Европейска Интеграция"? Поне 5 години някой е плащал за образование на тази овца, хранили са я, имало е къде да спи, преподаватели са си губили времето с нея, сега получава и заплатка към разни държавни агенциики и министерства. По цял ден се "труди", за да превърне България в колония на Брюксел. На това му се вика живот с отрицателна стойност за всички!

Поредната калинка мая, която никога не е стъпвала в предприятие, но разбира от всичко модерно и ново. Особено зелено. И каканижи едни врели-некипели от 1001 нощ. И е много палава и развеселена. Сигурно е пушила от тревата на Аз съм Наско, или е яла от пиците с кристали на Киро и Лена...

А към обикновения гражданин тръгна само един по-дебел и четвъртит ..

помните ли какво? Нали за да дойдат парите, трябваше да гласувате едни има няма 30 закона. И сега хоп, парите тръгнали без законите!

Ако бехме извън ЕС, сега щяхме да сме някаква държавица от третият свят като Молдова, Сърбия, Армения или Грузия!

без Сърбия те са по добре от нас

260 милиона ще потънат в бездънните джобове на свръх алчните феодали, които и след това ще продължат да врещят, че е криза, и нямат пари...

А за народеца - кор.

Тия "отключени" пари от къде идват?

Тая така яко се е пристегнала на снимката, като някой кренвирш е :)

Загроби бизнеса. Единствените виновни са самите бизнесмени - нищо не правят, стоят и чакат да духат супата.

Евала, Кире! Гоуем си! На една микро-фирма се дават НАЙ-МАЛКО 50 хил. лева и максимално 200 хиляди. Процентът на съфинансиране е също толкова - 50 хиляди. Искам да попитам коя микро фирма може да извади 50 бона, за да участва в програмата. Мерси

_stankow

To добре, не е хубаво да кажем, че е лошо. Ама бизнесът пари не иска, той сам може да си ги изкара. 260 милиона изглеждат много, ама като пресметнем 110 милиарда БВП за 200 работни дни, той тези пари бизнесът ги изкарва за 4 часа ... Ще компенсира ли това поскъпването на тока, на суровините ? Ще компенсира ли забраната да се търгува с Русия ? По никой начин ! На бизнеса пазар му дай, той пари знае как да изкарва !

... но стигнаха до чекмеджетата.

кой е този бизнес кои са бизнес , какво ще се получи насреща от тези пари незнайно къде отишли . пари на вятъра както и тези за земеделски производители получаваш а задължения срещу това НЯМА .

И до кога ще си играем така? Цените нагоре, инфлация, "помощи" (забавени!), кредити... и пак, и пак..

Eeee айде хейрлия беее. Браво. Само така. Парите текат.

Това корумпе върна доста мрачни практики в ОПИК. Новото правителство трябва незабавно да разчисти в ОПИК.

А колко стигнаха? До "българския" "бизнес"?

тръгнали 260 милиона.И накъде тръгнаха? Ококорения Зъбльо сигурно вече знае до кого ще стигнат

От миналото хилядолетие имам бизнес и досега една стотинка не е стигнала до мен. Да видим от тези 260мил., колко ще стигнат ха ха.

същата история съм , инъче данъци осигуровки плащам