17 банки в еврозоната спират да отпечатват "Бин Ладенки"

Малките лилави купюри от 500 евро ще останат в обращение и ще могат да се използват

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредна стъпка към мечтата на банкера - да е ортак на всяка сделка, на всеки джоб. Със съответно нарастваща комисионна, разбира се.

Когато банката на цеко фашиста със ските се препъна и спря достъпа на българските граждани до влоговете им след отварянето на 3-тия ден плащах с такива копюри.

Няколко пъти съм виждал 500 евро банкнота, във всичките случаи някой се опитваше да си купи нещо, но касиерите гледаха с недоверие и не ги приеха. Веднъж в един самолет някакъв младеж се опита да си купи парфюм за 30-на евро - стюардесите му отказаха. Веднъж в Германия някакъв ... мигрант се опита да пазарува за 20-30 евро в хранителен магазин - не стана. Веднъж също в Германия - китаец опита да си купи някаква карта памет (или флашка) за 20-на евро в техномагазин - не стана. Още 2-3 пъти съм виждал хора с неевропейски черти да се опитват да пазаруват така във Франция и Белгия - все неуспешно. Вероятно касиерите се страхуват, че им пробутват фалшиви пари ... реално като си купиш нещо за 30 евро, дори и да не ти е необходимо, си с около 470 истински евро напред. В същото време аз неведнъж съм давал 100 евро за нещо, което струва около едно евро и няма проблем. Явно със 100-евровите имат много опит и лесно разпознават фалшивите. Или пък не им изглеждам съмнителен :))

второто. клиента е важен. 500на цяло в някой скъсаняк е много съмнително. Виж, ако си облечен с костюм и си купуваш вратовръзка за 50Е и платиш с такава банкнота няма проблем. От личен опит ти го казвам.

Във Виена може и да жули ВЕ, ама Германия и Австрия имат над 60% кешови разплащания и си искат хартиените парички. За мен спирането на 500те евра е стъпка към елиминирането на хартиените пари като цяло.

Що пишете глупости ве серсеми Във Виена всичко жули на банкови карти.

Пише се бе и се казва бе, а ВЕ е много селско!!!!

Може да е селско, ама някой е попил, че е невъзпитано да се говори на "бе", та затова "ве".