Коментари - 1454 лв. са нужни на сам работещ за месец, пресметнаха синдикатите | business.dir.bg
назад

1454 лв. са нужни на сам работещ за месец, пресметнаха синдикатите

Под заплатата за издръжка работят над 1 милион и 600 хиляди души като 1/3 от тях т. нар. работещи бедни с трудово възнаграждение до 1000 лева

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - 1454 лв. са нужни на сам работещ за месец, пресметнаха синдикатите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Синдикатите ,да са направили нещо за работещите...!?!? Иначе ,са "силни" в пресмятанията....... Колаборационисти !

Закривай,

се казваше в рекламата. Гарантирано от герб. Гарантирано от толупа.

200лв цигари. 800лв квартирни,(заем) или 1 дете ??? 130лв ток+300 на сезона. 40лв вода,+40лв отгоре 30лв тел+интернет. 120лв карта за градския транспорт 320лв храна + 350лв Синдикатите,толкова ли крадете от човек на месец да ви отварят устите от време на време.. За 3 лв работа не сте свършили за народа,

Статистиката е за тричленно семейство! Я е дайте за четиричленно и единият работещ прикован у дома да гледа деца, понеже при сопол ги връщат от училище, градина! Ами ковид мерките, мама им, как разбиха възможността два родителя да работят, ако имат деца! Толкова много неродени българчета ...

Синдикатите в БГ са такива само на хартия. Нито защитават интересите на работещите, нито ги подкрепят. Както и да е. Аз се питам как изчисляват тия суми. В България ДДС на храните си стои 20%, а на хотелиерите и ресторантьорите данъка е 9%. Да ви кажа ли кого подкрепя и обгрижва държавата? Защото определено не са обикновенните хора.

Моля да попитате г-н Пламен Димитров "Президент на КНСБ" как финансира пътуването си в бизнес класа ?

Как ги сметнаха тия 1400 лева. Аз със 800 лева си живея супер. Просто нямате финансова култура и си харчите парите за глупости.

Смятат ли тези на минимална заплата, които поличават поне още толкова под масата?

Осигуряват ме на 1000 и % от работата ми е кеш, гд на месец правя по 4000,5000 но това е българия, шефа никой не може да пипне

Всичко живо работи на черно и се осигурява на минмална. Освен това един трябва да плаща наем или ипотека в голям град, друг живее при баба си на село. СЛедователно подобни стъкмистики са напълно безполезни.

ГЕРБ не управляват от 4 години бе, докога неможачите от ППДБ и ВГЪЗРАЖДАНИ ще се оправдавате с тях?

Това са много пари, аз карам месеца с около 250-300 лв., значи може и значи синдикатите не могат да смятат. Друг е въпросът, че е без никакви луксове, само най-необходимото.

еврото, моля дир да се ориентира вече и да пише за доходите в евро от сега нататък. Тоест 750 евро на месец е издръжката на един човек...аре стига моля ви се. Толкова е седмичната издръжка в повечето държави, които са наши равностойни партньори. Значи и доходите тряба да са равностойни. Нали сме най-големите евроатлантици. Какви са тия 750 евро на месец, в Германия дават по 1500 евро на социлно слабите да си живеят бе да работят цял живот. Тук кога?

Сам и работещ, но ако притежава СОБСТВЕНО жилище. Ако не притежава - да се добавят още едни 500-900лв отгоре за наем и се получава СОЦИАЛЕН МИНИМУМ

И защо толкова много? В малък град наемите са по 100-200 лв. Ще плати ток за 100 и вода за 20.

Кви са тия наеми по 900 лв??? Ако говорите за София - там заплати под 3000 лв. - НЯМА.

724?

Ти си идиоти.

Кога САЩ и Германия са ви равнопоставени партньори. Партньори - да, но никой не е казал, че ще живеете като американци. Балъци.

Хората в Прованса да си потърсят друга работа, а не да робуват. Мързеливо мислене.

Само пълни неудачници (лузъри) бачкат в София на минимална.

Защо пък някой трябва да обгрижва некадърниците на минимална? Да се потрудят малко и ще имат.

Да де , те са си намерили , навън .Само че я да погледнем тези който са там , хора над 55 повечето със съпътстващи проблеми от какво ли не естество . Наричате родителите на половин България мързеливи , добре .

ПИПО

Човека го пише със сарказъм..

30 дни по 3 яденета, всяко по 10 лева и хоп 900 лева храна. Наем в София 500 лева и хоп заплатата свърши, ток,интернет и телефон пращайте сметките на фалшивите синдикати.

Правиш ли разлика между 3000 нето и 3000 бруто

То пък щот бизнес класата е много скъпа. Хайде стига глупости. София -> Франкфурт е 60 евро над цената на билета. Атина -> София 45 евро. Толкова ли сте глупаваи, че задавате подобни въпроси?

да обложат хората с по втори и трети апартамент, който не се дава под наем с 300% общински и държавен данък спрямо останалите а тези с 4ти и нагоре партамент с по 500%. и ще съберат пари за плащане на пенсиите, и така ще останат пари за големи инфраструктурни проекти където дъравата ще се погиржи всички работещи да бъдат осигурявани на релни и големи заплати....като стане това ще се освободят и средства от вкарването има в апартаменти и хората ще почнат да инвестират в бизнес, а не в бакови заемии кредити за субсисдират частния сектор свързан с имоти банки.... тези пари които се освободят заедно с инфраструктурни проекти ще могат да създат усещане за стабилност и просперитет, и ако цените на имотите са ниски и по достъпни ще има пари и за ядене, и за много други неща и за култура и за саморазвитие и за курсове и за преквалификация и за всякви интересни хобита, които ще бъдат ценени и подържани понеже хората ще си купят някоя картина вместо нова мивка и тоалетна чиния за студио партамента което никога няма да ползват

Я пак? Това за България ли са необходимите пари? Смешници! За София, ако единствено говорим да се оцелее в мизерия, да, могат и да са тези числата. Но за що-годе нормално живеене и хранене с нормални храни (не пластмаса, вместо сирене да речем) и да има въобще някакъв минимален социален живот (не само работа до припадък и после вкъщи мизерствене на гладно и срудено), още 1000 лв отгоре на човек.

оказва се че само програмистите и хората в държавния сектор плащат реални осигуровки

В България само липсва категорията т. нар. РАБОТЕЩИ БОГАТИ. В България богатите са крадящи.

богатите най често се самоосигуряват на минималната заплата. тук съм сериозен...

Тези, които пишат, че "живеят" с по-малко пари или как се осигуряват хората на минималната, но иначе получават в пъти повече трябва да се обучават. Трябва да знаят арабски, пашту, санскрит може, узбекски който е почти като турския, тагалог и други езици от глобалният юг. Така ще са подготвени за времето, когато в България няма да има българи, след около 25 години. Тези два милиона останали като умрат и те.

Ама в коя София няма под 3к заплата? Защото в София, която е столица на България, има масово заплати под 2000 лв!

Заблуден.

Местим се в Таджикистан. Там доходите са по-високи. Сиренето се прави от мляко там. Има и други екстри. Например хлябът е под един лев сомуна.

Да идва по- скоро две хиляди и петдесета година, че да се оправи тази държава. Тогава българи в България вече няма да има останали. С романците ще се разберем. Те са по-умни и интелигентни и за жълти стотинки не работят.

Хората в "държавния" сектор не плащат осигуровки. Плаща им ги държавата т.е. маймуните в частния сектор. Затова и доходите са такива. Преди да си получи заплатата работещият беден, трябва да изкара заплатите на генерали, професори, академици, почетни граждани, пожарникари, полицаи, доктори, данъчни, прокурори, съдии, кметове, общински съветници, и много други. Беше танковете да дойдат. Танкове сега няма. Афганските работяги да дойдат от Филипините. Щото глупавите българи и те като танковете ги дадоха на международното положение.

Да работят, че иначе кой?

Тези последните 3 коментара са писани от един и същ човек през 3 минути. Аман от тролове.

Няма такова нещо. Една сравнително малка част от служителите в публичния сектор са държавни служители, т.е. наети по Закона за държавния служител. Всички останали административни кадри са назначени по Кодекса на труда и всеки месец чинно им се удържа тяхната част от социалните и здравните осигуровки.

Да започнем с шофьорите - "От ръководството на градския транспорт в София разпространяват рекламна кампания за набиране на 400 нови водачи на транспортни средства. От Центъра за градска мобилност посочват като предимства, че възнаграждението е добро, а осигуровките са реални. Изтъква се още, че водачите могат да ползват до 34 дни платен годишен отпуск........................... През изминалите няколко години възнагражденията на водачите в градския транспорт в София отбелязват растеж и са между 3700 и 4700 лева. От 1 ноември ще бъде въведена бонус система."

Брей, бугарските синдици най-после осъзнаха че методиката им за изчиаляване на минимален необходим доход куцаше. Само до преди година две беше: един човек 1500лв , четиричленно семейство 4*1500 = 6000 лв.