Коментари - 14 причини да напускаме компаниите и да търсим нова работа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още една възможна причина-свръхгошям стрес, напрежение и натиск Аз например вземем добра заплата, даже много добра, но напоследък съм на тежки успокоителни и усещам че си разбивам семейството, т.е. това причина ли е да си сменя работата дори и за по ниска заплата

Разбира се че е Здравето и семейството са най важни Само че внимавай каква ще е следващата работа, напрежение има навсякъде, дори и да метеш улиците

Нашите работодатели не увеличават ежегодно заплатите на служителите си както го правят в Япония например.Там с всяка прослужена година заплатата се увеличава с определен процент. Тук инфлацията изяжда заплатата и само след няколко месеца покупателната и способност вече е друга. Увеличение получават само новопостъпилите. Колкото и да ми харесва и колектива, и мястото притиснати от нарастващите сметки се налага да си сменям работата.

Глей ся брат Явно си съвестен и се сдухваш от очакванията към тебе Върши си работата доколкото можеш, не се скатавай разбира се, но на какъвто и пост да си щом си на заплата си просто наемник Няма да свършиш цялата работа, а ако го направиш ще те натоварят с още повече, т е. от теб зависи как да продължиш Така че го давай по лежерно, взимай си хубавата заплата, радвай се на живота и спри успокоителните защото ще ти навредят

Съвсем скоро се разделих със старият си работодател след 15 г вярна служба.Просто човека си беше помислил че съм се оженил за фирмата. 10 от 14 те критерия изброени по-горе бяха причина да напусна

Най-накрая един позитивен коментар в Дир-а.

Не съм съгласен с теб защото ако я караш отгоре отгоре няма да вземаш голямата заплата. Просто работодателите трябва да научат границата да която да юркат подчинените си!

Аз напуснах офиса поради липсата на удобства и незаинтересуваността на висшето ръководство към проблемите на дребният работник. Разбрахме се да монтираме малък душ зад офиса ми, защото имам доста натоварени срещи. В процес на ремонт имаше доста проблеми с избора и доставката на плочки. Няма бразилски камък - италиански гранитогрес само и аз го преглътнах. Имаше и други неща, но в това което преля чашата е следното: установих, че ще ми е по-удобно ако има и малка вана със хидро-масажьор. Цената беше повече от прилична, но трябваше да се вземе малко пространство от офиса на собственика - който и без това е огромен и често неизползван. Бях дори готов да платя допълнителните разходи от семейният бюджет. Без никакво обяснение ми беше отказано. Тогава събрах смелост и отидох в офиса на собственика и му казах в очите: "Татко аз напускам!" Надявам се тази история да инспирира и други да последват моят пример. Работодателите не ни притежават.

Абсолютно си прав! Но тук вече опира и до това дали човека е на правилната позиция, темперамент, способности, хората не са машини в крайна сметка Ако човек е в противоречие с естеството на работата то това е грешка и на работодателя и на самият работник Но в момента в България е глад за кадри, и често се правят компромиси.Например да се назначи послушен и отговорен човек на важна позиция, която му е неприсъща и не успява да си я върши добре, но тъй като няма по добра алтернатива и той си съсипва живота и работата куца

Мдаа. Добре дошли в семейството. А, не, аз семейство си имам. Тук съм за парите. Бих чукал и ХРката, ако си струва.

Най-важното е да си дадеш откровен отговор кое в работата ти те кара да вземаш тежки успокоителни - колега ли е, мениджър ли е, екип ли е, натовареност ли е, самото естество на работа ли е? Както с обувките, бе пич. Като са ти неудобни знаеш кое конкретно ги прави такива и знаеш дали подлежи на оправяне. Отуук насетне изборът се свежда до това дали да си разбиеш краката ако няма как да се оправи недостатъка или да си потърсиш други удобни обувки с фаца. Ай, успех.

Не напускам докато не ме изгонят. Иначе не ми дреме за фирмата в която работя. На колегите им тегля майната когато е необходимо, топя ги редовно на шефа, дреме ми. Закъснявам за работа всеки ден и си тръгвам по-рано. Работя според заплащането.

Послеслов: Даже в момента докато пиша съм на работа, но съм се скрил в един склад чакам д астане 12.00 ч.

С една дума - Паразит! Ако сам не си помогнеш , то няма кой да ти помогне. Ако не ти харесва работата просто я смени и си намери работа която да ти носи удоволствие и пари. В твоя случай - най-добре е е да се подмиеш и да се пласираш пред банята.

Много важна причина, непосочена в статията е че шефа иска да меебе

Хахахаха... Оправи ми деня човек Мухахаха

Напуснах работа защото шефът ме гледаше с едни влажни очи, както и други служители от мъжки пол. Казах си, няма как да бъда невидима, поне да получавам пари за това да ме гледат и започнах свой собствен бизнес. Отморих си акаунт в един сайт само за фенове и продавам ексклузивно съдържание. Когато работих при последният ми работодател заплатата ми беше само 5 хиляди на месец, сега толкова получавам на седмица с работа само 2 часа на ден.

Аз дори не си говоря с колежките ми. Ако някоя ме пита нещо, веднага и тегля една майна, без сведетели естественно. По-лошо от жена колежка няма.

Нищо няма да сменям ! Така ми е добре. На който не му харесва да си сменя работата. След 15 минути отивам на обяд и отново ще закъснея с половин час. Даже и една водка ще дръпна.

Никаква Катя не си, а трол-лъжец.

Ей го поредния трол, дето си мисли, че е забавен.

Няма го и ,че нашите работодатели наречен по модерно големия бизнес на България искат да им плащаш за да им работиш!

Основната причина е претоварване с работа, възлагане и на друга, без основната да си я свършил, лоша организация заради недостиг на персонал, неадекватно заплащане, изнервена работна атмосфера, стрес и натиск да се справиш.

Истината е, че българинът мисли само за пари, кадрите са некадърни и повърхностни. РЗ е чиста загуба на пари, но няма как....

Сигурен съм, че пък работодатели от своя страна, спрямо хората, мислят само за работа, работа и нищо друго. Качествените кадри пък не само, че мислят също за пари, но и получават много повече пари. Така, че пак до пари стигаме.

3% признават, че нередовното заплащане е най-сериозната причинада напуснат. Ей тези 3 % ви направиха цялата статистика/статия за смях.

Алоо до коментара на работодател ,че за какво да мисли работника ,нали е дошъл да ти работи за пари а не да ти гледа наглата физиономия , то вие щото не мислите за пари за това сте станали толкова алчни и нагли че умишлено изкарвате работниците си некадърни само и само и само да не се разделите със някое левче от свръх голямата ви печалба ,то за вас всичко е загуба на пари. Искам да те питам ами защо след като хората са повърхностни и не стават защо не си работиш сам и каквото си изкараш да си вземеш ,ама мога да ти отговоря и на този въпрос , защото тогава не можеш да се крадеш сам себе си ,да се осигуряваш на минималната заплата и да не взимаш никаква отпуска по лесно е това да правите със своите работници ,тъпи и нагли мишки , дано да фалирате всички крадливи боклуци