В днешно време все повече неща могат да се извършват онлайн и без излизане от вкъщи. Новите технологии позволяват да забравите за чакането на опашки. Въпреки по-големия комфорт и удобство, доста хора у нас не се възползват от пълния потенциал на дигитализацията. Сред причините за това е недостатъчната информираност. Страната ни има идеалните условия да се нареди редом с развитите западни страни по електронни услуги. Най-важното условие е налице - интернетът у нас е бърз и достъпен. За да улесним живота ви ще ви разкажем за една от най-добрите онлайн услуги в България, която е не само сигурна и надеждна, но има възможността да промени ежедневието ви.

Едно от най-важните неща, които дигитализацията промени е банкирането. Днес почти няма гражданин без банкова сметка, а повечето работещи получават заплатите си именно по банков път. Много от хората обаче не се възползват от наличните дигитални решения и продължават да се редят на опашка в банковите филиали. Това обаче може да остане в миналото, защото банкирането вече има друг облик.

Извършването на множество банкови операции вече е възможно да се извърши само с няколко клика от смартфона. Днес ще ви разкажем как може да спестите от личното си време и да забравите за опашките благодарение на едно приложение.

Мобилното банкиране на UniCredit Bulbank

Една от най-добрите апликации за мобилно банкиране в България е създадена от UniCredit Bulbank. Приложението Bulbank Mobile е едно от най-функционалните, а работата с него е много лесна и интуитивна. Ето какво може да правите с приложението без да ви се налага да посещавате филиал на банката:

· Плащане на битови сметките

Представете си, че можете да платите сметката за ток, вода и интернет, докато лежите на дивана. Всъщност не е нужно да си го представяте, наистина можете да го направите. Благодарение на Bulbank Mobile имате възможност да плащате битовите си сметки през телефона без да чакате на опашка. Освен това в приложението има опция за изпращане на известие при всяка нова фактура, която излезе към даден доставчик. Така ще сте винаги информиран кога имате нещо за плащане.

· Плащане на данъци и такси

С Bulbank Mobile плащането на всякакви данъчни задължения, глоби, и такси към държавни и общински институции става изключително лесно. Така чрез приложението на UniCredit Bulbank може да забравите за дългото чакане по гишета на различни институции и да си спестите време и усилия.

· Следене на всички детайли по вашата сметка

С приложението може да следите по всяко време какво се случва по вашата сметка - наличност на средства, постъпления и плащания. Може да получавате и безплатни известия с информация за извършените трансакции, като вие сами определяте праговете за тях.

Преди години, за да имате достъп до цялата тази информация, трябваше да ходите в банката, но сега цялата история на движенията по сметката ви е на няколко клика разстояние.

Ако имате кредит, може да ползвате приложението за мобилно банкиране, за да следите кога е неговият падеж, каква е вноската и какъв е оставащият му размер.

· Блокиране и активиране на карти

Приложението разполага с една много удобна функционалност, гарантираща допълнителна защита на средствата по сметката ви, от която плащате с карта. Това е опцията за блокиране и активиране на банкови карти.

Чрез нея абсолютно сами и за секунди можете да блокирате картата си в случаи на загуба, кражба или при съмнения за злоупотреба. Съответно също толкова бързо и лесно можете да я активирате отново, когато сте сигурни, че всичко е наред. Тази функционалност е много удобна при онлайн пазаруване.

· Преводи

С приложението на UniCredit Bulbank може да прехвърляте средства между собствени сметки, да извършвате вътрешнобанкови и междубанкови преводи. Всичко това става при по-ниски такси в сравнение с извършването на превод във филиал на банката.

Допълнително имате възможност да запаметявате образци на преводи, които да ползвате за нов трансфер на средства или пък да използвате опцията за превод чрез QR код, която е много удобна, особено в случаите, когато трябва да пратите на някого сметката си, за да ви преведе пари.

· Спестявания

Бързо и лесно може да следите всички детайли по вашите спестявания с Bulbank Mobile. Само с няколко клика проверявате дистанционно актуалната стойност на инвестицията, общо инвестирана сума и реализираната доходност до момента.

Защо Bulbank Mobile е приложение, което просто трябва да имате?

Изброените до тук функции са малка част от нещата, които приложението за мобилно банкиране ви дава. Улесненията са налице, но отвъд тях екипът на UniCredit Bulbank се е постарал да създаде апликация, която истински да отговаря на нуждите на потребителите. Именно заради това Bulbank Mobile интегрира в себе си три основни принципа. Ето кои са те:

· Удобство и интуитивност

Мобилното банкиране ви осигурява бързина и удобство. Отпада необходимостта да посещавате клон на банката и да се съобразявате с работното време. Премествате екрана на дясно и виждате приходите по сметката си. За всички разходи от сметката, плъзгате на ляво. Правите преводи само с няколко докосвания на екрана и имате пълната информация за движението по сметката си във всеки един момент.

· Сигурност

Bulbank Mobile използва най-модерните световни практики за сигурност в сферата на мобилните технологии. Приложението се активира с уникален активационен код, а достъпът до защитената зона се осъществява чрез създаден от вас ПИН код. Ако го сгрешите три пъти, приложението се заключва автоматично. Комуникацията на приложението с банковия сървър е криптирана и максимално защитена.

· Достъпност

Можете да инсталирате приложението на всеки телефон и таблет с операционна система iOS и Android. След като активирате приложението Bulbank Mobile, повече от важно е да следите за наличието на нови актуализации, които да инсталирате, за да се възползвате от всички нови функционалности.

Не по-малко удобство е, че активацията на приложението може да се осъществи изцяло дистанционно и напълно безплатно - без посещение на банков филиал. Просто трябва да свалите приложението и да следвате стъпките в него или да попълните онлайн форма за целта.