Владимир Савов е предложен за заместник-председател на Комисията за финансов надзор с ресор застраховане. Това става ясно от документите, публикувани на сайта на Народното събрание. За член на комисията е предложен Петър Джелепов.

Очаквано кандидатурата на бившия член на комисията Владимир Савов е единствената за може би най-горещия пост на заместник-председател в Комисията за финансов надзор. Докато бе член на комисията, Савов се занимаваше с разработването на бонус-малус системата за задължителната полица "Гражданска отговорност".

В експертните среди е считан за професионалист и дори имаше очакване той да поеме поста от Илияна Христова, чийто мандат изтече през януари. Савов подаде оставка като член на комисията два дни преди да изтече неговия собствен мандат.

Петър Джелепов, който от дълги години работи в Общинска банка, е предложен за член на комисията. След оставката на Савов - тя заседава без такъв. Кандидатурата също е единствена. И двете номинации са от Комисията за финансов надзор, оглавявана от Бойко Атанасов.