Сливането с други компании или придобиването им не е приоритет за "Дойче банк" (Deutsche Bank). Това заяви пред Си Ен Би Си главният изпълнителен директор на най-голямата германска търговска банка Кристиан Зевинг.

Изявлението на Зевинг, направено в кулоарите на Световния икономически форум в Давос, идва на фона на спекулациите около бъдещето на друга германска банка - "Комерцбанк" (Commerzbank). През 2019 г. беше обявено, че тя ще се слее с "Дойче банк", но този план не беше реализиран, припомня Си Ен Би Си.

Германската държава притежава 15 процента от "Комерцбанк", но през миналата седмица Ройтерс съобщи, че финансовият министър на Федералната република Кристиан Линднер би предпочел правителството да се раздели с дяловото си участие. Агенцията се позовава на източник, който е запознат с плановете на министъра.

През последните месеци "Дойче банк" отново се е върнала към идеята за сливане с "Комерцбанк", въпреки че в момента не текат официални дискусии по въпроса, посочва друг информиран източник на Ройтерс.

На този фон главният изпълнителен директор на "Дойче банк" Кристиан Зевинг, като че ли отрече банката да проявява интерес към сливане с "Комерцбанк", поне засега, отбелязва Си Ен Би Си.

"Ако трябва да бъда честен, не бих казал, че това е най-важният ми приоритет", посочва Зевинг пред американската медия.