На въпрос дали ще се намерят средства за великденски добавки на пенсионерите Горанов отговори, че е много рано да се каже, но добави, че се правят анализи за това.

Той съобщи, че благодарение на усилията на всички правителствени служби и на съдействието на прокуратурата държавата успява да подобри събираемостта и очаква януари да приключи с приходи между 400 милиона и 500 милиона лева повече в сравнение със същия месец на миналата година. Ако това се случи, по думите му, за първи път от 2009 година бюджетът за януари може да бъде на излишък. Това според него е резултат от усилията на правителството да се изкарат на светло всички резерви от сивата икономика.

През януари Горанов очаква и около 200 милиона лева приходи в повече в сравнение със същия месец на 2014 година и от митниците, което по думите му е резултат на действията за "изкореняван на всички порочни практики там".

Владислав Горанов и Менда Стоянова инспектираха строежа на многофункционалната зала "Колодрума" в Пловдив, където държавата е инвестирала 33 милиона лева.

Данните, които при вчерашния дебат в Комисията по бюджет и финанси на НС изнесе Комисията по финансов надзор за отрицателната доходност на пенсионните фондове не е добра новина, коментира темата в Пловдив министърът на финансите. Не е добра новина, независимо че през годините пазарите са се развивали неблагоприятно заради финансовата криза, каза той.

Вчера от КФН отчетоха отрицателна доходност от 0.7% за пенсионните фондове от стартирането им.

Според Горанов самият факт, че се води дебат рано или късно ще покаже истината и хората ще започнат да се интересуват, тъй като "години наред имаше пълно мълчание по тази тема и много хора дори не знаеха в кой пенсионен фонд са разпределени", добави министър Горанов.

Когато говорим за спестени милиарди на хората, които ще се управляват дълги години, трябва да бъдем много чувствителни, каза той.