Току-що се завръщате от лятната си почивка и семейният Ви бюджет чувствително се е свил. Питате се как да оптимизирате разходите си, така че да се справите и посрещнете най-неотложните нужди. А, имате да внасяте поредната си вноска по кредита за колата, както и да погасявате вноските за купения преди месеци телевизор или компютър. Решавате, както сме свикнали ние българите - да затегнете колана, че да устискате до края на месеца. Но това е излишно, дават пример от банката.

Достатъчно е да проявите малко повече финансова далновидност и организирате разходите си по правилния начин. Да вземем пример, при който всичките Ви месечни задължения - по потребителския кредит за колата, изплащането на новия телевизор и плащанията с кредитната карта - възлизат на общо 282 лв. Няма как да пропуснете вноските си, но има начин да ги намалите чувствително с така наречения кредит за обединение на задълженията. Достатъчно е да обедините всички свои задължения в един кредит и така ще оптимизирате разходите си по обслужването им.

С кредит от този тип на Пощенска банка например, можете да намалите месечните разходи по обслужване на задълженията си с до 40%. Така общата сума, която отделяте месечно ще спадне от 282 лв. на 168 лв. С това ще спестите 114 лв. и с тях ще можете спокойно да посрещнете най-неотложните семейни разходи в края на месеца. Нещо повече, ако използвате опция „Флекси” по кредит за обединение на задълженията от Пощенска банка, ще можете да намалите наполовина или дори да пропуснете плащането на вноската си за август и така да си освободите допълнителен ресурс за текущия месец.

Може да ползвате кредит за обединение на задълженията, с който да консолидирате потребителски кредити, бързи кредити, баланси по кредитни карти, овърдрафти, лизинги, стоки на изплащане и др. Обединявайки всички свои задължения на едно място, Вие ще спестите и от намаляването броя на таксите за обслужване, като ги сведете до само една. И тъй като ние българите сме свикнали да мислим само за настоящия момент и нямаме навика да се подсигуряваме за непредвидени обстоятелства, често отбягваме думата застраховка и гледаме на нея като нещо абстрактно.

А, дали би ви се искало в случай на злополука и намалена работоспособност или не дай си боже фатални събития, децата Ви да не наследяват Вашите дългове? Знаете ли например, че има начин да не „тежите” на близките си след време с харчовете, които сте правили, когато времето е било Ваше?

Това е възможно със застраховка „Защита на плащанията“. С нея ще осигурите буквално бъднините си, защото този тип застраховка покрива месечните вноски в случай на непредвидени обстоятелства и събития като безработица, нетрудоспособност, а в случай на смърт ще покрие автоматично и изцяло задълженията Ви. Тъй че в края на месеца и след прекрасното лято, което вярваме сте имали, не е нужно да се отчайвате от отънелия портфейл, а да помислите как да обедините своите задължения, за да се чувствате свободен да ги контролирате, а оттук и да определяте сам бюджета си.