Услугата е лесна за използване – протича като стандартно теглене от банкомат, просто след Теглене потребителят трябва да избере Други услуги, след което MoneyGram трансфер, да приеме условията и да въведе PIN кода си и референтен код.
Необходимо условие е той да има сметка в лева в ДСК и дебитна карта на банката.

Тегленето на паричен превод от банкомат е безплатно и достъпно през цялото денонощие, седем дни в седмицата.

Тази услуга е нова не само за България, а за цяла Европа. Избрахме да я въведем първо тук, защото пазарът има нужда от нея, а и защото партньорите ни от ДСК показаха готовност за съдействие. Това е и признание за фокуса и интереса ни към българския пазар”, коментира вицепрезидентът на MoneyGram за Южна Европа Масимо Канови.

Регионалният мениджър на компанията за България и Румъния Раду Пожога пък очаква услугата да се приеме много добре, тъй като ще свързва хората с техните близки по още по-бърз и лесен начин.

„Банките работят до 17 или 18 часа, а за много хора, например заетите в строителството или земеделието, работният ден свършва след тези часове. Затова и новата услуга е изключително удобна”, заяви Емил Христов, началник управление „Банкови операции” в Банка ДСК.

Той подчерта, че референтният код, нужен за получаване на транзакцията, ще се получава от наредителя, който ще го предоставя на получателя, но системата сверява дали името на клиента съвпада със зададеното, така че няма опасност от злоупотреби.

До момента услугата можеше да бъде ползвана в офисите на Банка ДКС, но след официалното представяне днес клиентите могат да прибегнат до нея на всеки от 850-те банкомата на банката в цялата страна.