Това показва справка в Търговския регистър, пише в. "Труд".

На поста 27-годишният Ахмедов ще замени Анна Димитрова, която пък е назначена като представител на НЕК в управителния съвет на "Контурглобал Марица-изток 3". Националната електрическа компания притежава 23% от ТЕЦ-а.

Димитрова изкара в управата на НЕК шест месеца. Тя ще смени на поста в "Контурглобал" Владимир Инков, който преди да попадне в американската централа управляваше НЕК от юли до ноември 2013 г.

Мустафа Ахмедов е с инженерно и икономическо образование. Той участва в Съвета на директорите и на друго държавно дружество - "Булгаргаз". Там е назначен от началото на декември 2013 г. Преди това Ахмедов за два месеца участваше и в управлението на "Булгартел".

Според справка на електронната страница на Народното събрание Мустафа Ахмедов е нещатен сътрудник на 24-годишния депутат от ДПС Шендоан Халит, член на енергийната комисия към парламента.

С последните промени рокадите в ръководството на Националната електрическа компания за десетте месеца, откакто правителството е на власт, вече са шест. В борда на дружеството за периода са назначени девет души, които прекараха по няколко месеца на позициите.

Сегашният изпълнителен директор на компанията Екатерина Истаткова е на този пост едва от средата на февруари 2014 г.