Фондът за гарантиране на влоговете в банките публикува своя годишен отчет за 2011 г., състоящ се от доклад на ръководството за дейността на фонда и годишните финансови отчети в електронен формат на български език, съобщиха от пресцентъра на фонда.
Докладът на ръководството прави преглед на основните области на развитие, очертани в рамките на стратегията за 2011-2014 г. - своевременен достъп на вложителите до гарантираните им суми, алтернативни методи за разрешаване на проблемни банки, управление на риска, адекватна капитализация и сигурно и прозрачно управление на средствата, ефективна комуникация, добри корпоративни практики и прозрачно и ефективно управление.
Бюджетът и планираните дейности за 2012 г., също са представени. Основните финансови съотношения, преглед на българската банкова система през 2011 г. и на системата за гарантиране на влоговете в България и списък на банките - членки на фонда, инвестиционната политика и управлението на активи, както и прилагането на основните принципи за ефективни системи за гарантиране на депозити, са представени в приложения.
Годишните финансови отчети на фонда са изготвени в съответствие с международните стандарти за финансово отчитане и са заверени от независим одитор.