Гражданите вече ще могат да правят плащания към държавни институция на ПОС терминали на УниКредит Булбанк без такса.
Това става възможно благодарение на подписания рамковдоговор с Министерство на финансите за разплащания и събиране на приходи чрез картови плащания. От понеделник (23 април 2012 г.) държавните институции, държавните висши училища, общинските органи и други ще могат да подават искане към УниКредит Булбанк за инсталиране на ПОС терминали.
Услугата включва предлагане и инсталиране на ПОС терминали на бюджетни предприятия и обработване от страна на банката на плащания с банкови карти на дължими собствени приходи (данъчни и неданъчни).
Картодържателите ще са освободени от всички такси и комисионни за извършване на плащания на ПОС терминалите към държавните институции. Изключение ще има само за притежателите на дебитни карти Maestro, като УниКредит Булбанк подготвя системата си, така че в най-скоро време и те да бъдат освободени от такси при плащанията.
Освен това самите учреждения също не дължат комисионна на УниКредит Булбанк за приети плащания на ПОС. Картите, с които могат да се правят този вид разплащания, са Maestro, БОРИКА, Visa, Visa Electron, V Pay и MasterCard. Ценовите условия на услугата са договорени чрез рамковия договор с Министерство на финансите, като разплащанията с банката ще стават на месечна база. Финансовото ведомство ще заплаща по 0.55 лв. без ДДС за една транзакция и по 25 лв. без ДДС на месец за ползване на едно ПОС терминално устройство.