Швейцарската централна банка обяви нови правила за поведение на служителите си, след като управителят й Филип Хилдебранд подаде оставка по-рано тази година заради общественото недоволство, породено от частни валутни сделки на семейството му, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Банката публикува днес документ от 20 страници, който трябва да гарантира, че служителите й винаги се придържат към моралните принципи в професионалния и личния си живот. В новия кодекс се посочва, че служителите трябва да избягват дори и най-малките прояви на конфликт на интереси и трябва да се въздържат да използват социалните мрежи за работа, като могат да ги ползват в частния си живот без да споменават работодателя си.

Филип Хилдебранд подаде оставка през януари като управител на швейцарската централна банка заради валутни сделки, сключвани от съпругата му миналата година. Той призна, че не може да докаже невинността си срещу обвинения за използване на вътрешна информация при сделките, но заяви, че те са законни според вътрешните правила.