Защо да поръчам валута онлайн, е един от честите въпроси, които хора научили, че вече се предлага доставка на валута с поръчка през интернет си задават. Купуването на валута и чейнджбюрата живеят в умовете на хората като нещо необходимо архаично и представата, че и тази услуга вече се предлага през интернет изглежда странна. Краткия отговор е - защото е 2019-та година. В този закачлив отговор се крият няколко проблема, които тази услуга успешно разрешава. Предлагаме ви топ 5 причини защо да си поръчаш валута онлайн.

 

1) Времето е пари

Стара колкото света максима, но в днешно време, когато човек може да изчисли колко пари ще му струва да направи едно или друго нещо, микро-мениджмънта на свободното време, става не само възможен, но и до известна степен част от ежедневието ни. В момента, в който осъзнаете, че за да обмените пари, може да ви е нужен един час, включващ, път, чакане на опашки, въртене за паркомясто или по-лошото, висене под дъжда докато, чакате да обмените пари в близкото бюро. За справка, един час работно време струва нетно 5.50 лв. според данни за средните заплати от Декември 2017.

 

2) Спестяване на главоболия

Колко често ви се случва малките детайли да развалят иначе хубавото преживяване. Тръгнали сте на път, но нямате дребни за магистрални такси, или снаксове и тоалетна? А от тям, цялото пътуване започва неприятно. Или когато сте на плажа, но бара работи само с кеш? Макар и да е 2019-та, всички дестинации извън големите градове, често приемат само хартиени пари. Пътуването "по карта" може и да е модерно и да пести време, както споменахме в точка едно, но това не значи, че не може да развали едно пътуване в чужбина. Но с възможността да поръчате от желаната валута и тя да ви бъде доставена до офис на ЕКОНТ или удобен адрес, дискретно и със застраховка, всичките тези главоболия изчезват.

3) Лесно планиране

Истината защо мнозина пътуващи в чужбина нямат валута в себе си е, че се сещат да си обменят пари в последния възможен момент, а тогава може да е твърде късно. Причините често са тривиални и напълно човешки. Липсата на време (отново), ангажименти на работното място, или несигурност колко пари да се обменят, когато се пътува в група. А решението е лесно. 5 минутно ровене в интернет, относно цените, които ви интересуват и една поръчка до офиса или дома и проблема е разрешен. Щом може да се поръчат билети за самолет през интернет, защо да не се поръчат и пари за пътуването.

 

4) По-добър курс

Примерите, които дадохме в горните точки, изкарват наяве нещо, което малцина "опарени" споделят. В чужбина, курса лев-местна валута е често изключително неизгоден. Случаите, където банкомат реализира 10% печалба от обмяната и още 3 до 5% такса (Италия е известна с банкоматите обирджии, има ги дори в международни топ дестинации като Милано) са достатъчно много, за да се замислите, заслужава ли си да си набавите валута след като пристигнете на дестинацията. Когато говорим за по-екзотични валути и дестинации, примерите за лош курс стават значително повече, а намирането на местна валута в България, невъзможно извън големите градове. Но когато може да се поръчат над 55 валути на перфектни цени и да бъдат доставени в рамките на следващия работен ден, този проблем спира да съществува.

 

5) Възможност за разплащания в местна валута

Не винаги става въпрос за туризъм. Често пътуванията са по работа, а добрия бизнес изисква добра цена. Когато дадете няколко процента повече от сумата, само защото не сте си купили от местната валута за да платите стоката си, може да направи една печеливша сделка или покупка в "ходене на празно". Независимо дали ще отидете на шопинг, за стока или движимо имущество, винаги е по-изгодно да го правите с местни пари, защото "средния курс" предлаган от търговците, рядко ще е във ваша полза. Когато знаете колко пари ще са ви нужни и в каква валута, остава само да ги поръчате с няколко клика.

 

Не хабете, време, пари, нерви и не си гарантирайте лош привкус на пътуването си в чужбина. Поръчайте валута онлайн и нека влезем с вдигната глава в 2019-та година.