УниКредит Булбанк е призната за най-добра дигитална банка за 2023 година от международното издание Global Finance. Банката е отличена и в още две категории - Най-добро приложение за мобилно банкиране в България за 2023 г. и Най-добра Корпоративна/институционална дигитална банка за услуги по търговско финансиране в България за 2023 г.

Признанията от Global Finance са резултат от стратегическата визия на УниКредит Булбанк за цялостно развитие на дигиталните услуги и продукти, които създава. Банката предлага широка гама от онлайн и мобилни решения, които позволяват на клиентите да управляват своите финанси бързо, лесно, сигурно и от всяка точка на света, без необходимост от посещаване на банков офис.

Наградата Най-добро приложение за мобилно банкиране оценява редица подобрения, които екипът на УниКредит Булбанк реализира през 2022 г. в своето мобилно банкиране Булбанк Мобайл като изцяло дигитални процеси за потребителски кредит и планове за ежедневно банкиране, извършване на преводи по мобилен номер, нареждане на незабавни Blink плащания, възможност за токенизиране на карта в дигитален портфейл, светкавични известия за плащане с банкова карта и още десетки доработки.

"С бързото развитие на информационните технологии стандартите за най-добрите дигитални предложения непрекъснато се развиват", коментира Джоузеф Джарапуто, основател и редакционен директор на Global Finance. "Наградите на Global Finance за най-добра дигитална банка отличават онези финансови институции, които проправят пътя на дигитализацията", добавя той.

Снимка: УниКредит Булбанк

"Този успех е резултат от отдадеността и усилията на нашия екип, както и от доверието на клиентите ни. Престижното признание отразява ангажимента на УниКредит Булбанк да предоставя иновативни и удобни дигитални решения. Банката е насочена към постоянно развитие и модернизация на своите услуги, за да отговори на нуждите и предпочитанията на съвременните клиенти. До края на 2023 г. Булбанк Мобайл ще предостави още няколко иновативни възможности, които ще подобрят преживяването с дигиталните решения на УниКредит Булбанк", коментира Борислав Генов, директор Банкиране на дребно и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Отличените банки са оценени от жури от световна класа Infosys, глобални лидери в областта на консултантските услуги, технологиите и аутсорсинга. Редакторите на Global Finance са отговаряли за селектирането на окончателния избор на победителите в различните категории. Банките победителки са оценявани въз основа на критерии като утвърдена стратегията за привличане и обслужване на клиенти чрез дигитални технологии, успех в насърчаването все повече клиенти да използват дигитални решения, ръст на дигиталните клиенти, обхват на предлаганите продукти, доказателства за осезаеми ползи от дигитални инициативи, дизайн и функционалност на уеб/мобилен сайт.

УниКредит Булбанк продължава да разширява своята дигитална платформа и да предлага на своите клиенти решения, които отговарят на нарастващите изисквания на съвременното банкиране. С изключителния си фокус върху иновациите и клиентското удовлетворение финансовата организация следва целта си да предоставя най-съвременно и удобно банково обслужване. Тази поредна награда от Global Finance потвърждава ангажимента и водещата роля на УниКредит Булбанк в областта на дигиталните финансови услуги. Отличията в категориите за най-добро приложение за мобилно банкиране и най-добра дигитална банка за услуги по търговско финансиране са допълнително признание за ангажираността на финансовата организация към своите бизнес клиентите и предоставянето на иновативни решения и персонализирани услуги, които подпомагат развитието и растежа им.

УниКредит Булбанк за поредна година печели признанието на международното издание за най-добра дигитална банка в България. През 2023 година УниКредит Булбанк беше отличена и от Асоциация Банка на годината за Най-добър действащ дигитален проект. Признанието е за проекта Дигитална ипотека, който банката реализира през 2022-ра година.


Материалът е предоставен от УниКредит Булбанк.