Главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Цветанка Минчева беше отличена със специална награда "Финансиране на устойчиво развитие" във второто издание на Годишните отличия SDG Pioneers 2023 - най-престижните световни награди за устойчивост, зад които стои Организацията на обединените нации (ООН).

За последователните усилия на банката в намирането на "Решения за бъдещето" и специализираната програма "ESG Academy", разработена заедно със Софийски университет, авторитетното жури на конкурса връчи отличието на Цветанка Минчева. "Постиженията във всяка една сфера се невъзможни без подкрепа от различни страни, а когато говорим за проекти с хоризонт десетки години, то е нужен сигурен партньор, който да повярва в твоите мечти", се посочва в номинацията.

"Приемам това отличие от името на целия екип на УниКредит Булбанк, защото за нас ESG не е просто концепция, а нещо, което е в основата на всичко, което правим. В УниКредит вярваме, че можем да създаваме възможности за успех за всички групи заинтересовани страни: банките съществуват, за да правят повече от това да дават заеми. Съществуваме, за да подкрепяме предприемачи, семейства и уязвими групи да изграждат по-добър живот и така да помагаме на цялото общество. Искаме да помогнем обществото да стане не само по-устойчиво, но и по-приобщаващо и справедливо", каза Цветанка Минчева при получаване на наградата. Отличието ѝ беше връчено от Димитър Цоцорков, председател на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН.

Връчването на вторите годишни отличия за устойчивост още веднъж подчерта значимите принципи, които обединяват компаниите от Глобалния договор на ООН и Българската мрежа. Заедно те отбелязаха вдъхновяващите действия на личности от водещи компании - признание, че усилията на всеки имат значение, а когато са подкрепени от силата на бизнеса, те могат да променят настоящето и бъдещето.

Снимка: УниКредит Булбанк


Материлаът е предоставен от УниКредит Булбанк.