Кока-Кола ХБК България бе отличена като една от най-успешните компании в България за 2022 г. в престижната бизнес инициатива TRUE LEADERS. Единадесетото поредно издание на TRUE LEADERS, организирано от най-голямата група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Еврова - ICAP CRIF Bulgaria, отдаде признание на 86 водещи компании в България, които през изминалата година са се отличили като лидери в своя сектор. Официалната церемония по награждаването на 7 декември събра на едно място мениджъри на водещи български и международни компании, както и представители на индустриални камари и бизнес сдружения от цялата страна.

За поредна година Кока-Кола ХБК България завоюва престижното отличие за лидер в сектор "Храни и напитки", благодарение на стабилната си водеща позиция в бранша, високата си кредитна оценка и други обективни критерии. За наградата допринесе и икономическият ефект на системата на Кока-Кола в България, който за изминалата година се изразява в добавена стойност от 792 млн. лв.

Системата генерира 1% от данъчните приходи в страната, което се равнява на половината от държавния годишен бюджет за култура или на годишните разходите за образование на 110 000 ученици. Всеки 1 лев, похарчен за напитки на Кока-Кола, води до 0,75 лв. приход за България, а икономическият принос възлиза на 0,5% от БВП на страната.

"Признанието TRUE LEADERS е сред най-ценните за нас, защото оценява измерими критерии. То е още един знак, че въпреки многобройните предизвикателства на глобално и местно ниво, пред които се изправяме, екипът ни е точно там, където трябва да бъде, и заедно ще продължим да даваме максимума от себе си, за да постигнем амбициозните ангажименти, които сме поели", сподели по време на церемонията по награждаването Крум Стоименов, финансов директор на Кока-Кола ХБК България.

Крум Стоименов, финансов директор на Кока-Кола ХБК България

Източник: Кока-Кола ХБК България

"Тази награда е признание и за клиентите и партньорите ни, тъй като заедно не спираме да доказваме, че не просто вървим по утъпкани пътеки, а проправяме нови пътища - с непрекъснато разрастващо се портфолио, оптимизирани процеси, устойчиви решения и рекордни показатели. Доказателство за това са и социо-икономическите ни резултати", добави още той.

Престижната инициатива TRUE LEADERS се организира от ICAP CRIF Bulgaria и отличава всички компании в страната, покриващи едновременно няколко измерими и обективни критерии като:

  • Висока доходност
  • Увеличение или запазване на персонала
  • Кредитна стабилност
  • Водеща позиция в сектора на дейност
Съдържание на: Кока-Кола ХБК България