Rakuten Viber, световен лидер в областта на персоналната и сигурна комуникация, и VibeJobs, технологична стартъп компания, представят първия в България чатбот базиран портал за публикуване на обяви и кандидатстване за работа директно през Viber! Сътрудничеството между компаниите е в унисон с мисията на Rakuten Viber да се превърне в суперприложение, предоставящо все по-широк спектър от иновативни решения и функционалности.

Последните тенденции в подбора на персонал сочат, че хората желаят все повече да използват мобилни устройства, когато търсят работа, и дори са по-склонни да кандидатстват докато ги използват. Огромна част от кандидатите предпочитат да комуникират с работодатели и да получават актуална информация чрез текстови съобщения.

VibeJobs предоставя точно това - гъвкав и ефективен инструмент, достъпен за максимално широк кръг търсещи работа, през Viber приложението. Потребителите могат да се възползва от лесен за употреба чатбот помощник, който значително подобрява комуникация и скъсява дистанцията между тях и работодателите.

Как работи VibeJobs

Чатботът започва разговор с потребителите, като влиза в ролята на техен кариерен асистент. Само с няколко насочващи въпроса им създава профил. Информацията в профила се използва за представянето на списък с подходящи обяви за работа. Всеки може да добави в профила си неограничен брой локации, сфери на интерес или опит, за да получава повече и по-точни предложения за работа.

Оттук нататък, кандидатстването става винаги директно от мобилния телефон, само с едно натискане на бутона, без необходимост от прилагане на автобиография (CV), мотивационно писмо или регистрация на електронна поща.

Друго голямо предимство на VibeJobs е това, че потребителите получават автоматично известия с нови предложения за работа, съобразени с техния профил. Така системата изпраща подходящи оферти, като им спестява уморителното преглеждане на списъци с обяви. От тази гледна точка, платформата е изключително полезна и за хора, които не търсят активно работа, но са отворени към нови възможности.

В допълнение, работодателите имат възможност да стартират чат с кандидатите по конкретна обява и да уточнят детайли, касаещи процеса по подбор. Кандидатите могат да използват този канал на комуникация, за да следят напредъка на тяхната кандидатура, да задават въпроси и да се информират за настъпили промени.

Присъединете се сега!

Чатботът на VibeJobs вече е на разположение във Viber за всички търсещите работа. Потребителите могат да го открият тук или като потърсят "VibeJobs" в търсачката на Viber и да получат верен помощник в намирането на работа.

За да отпразнуват стартирането на платформата, VibeJobs и Viber пускат свеж и забавен комплект от специално изработени стикери, които ще добавят щипка хумор в чатовете между кандидати и работодатели.

Относно VibeJobs

Платформата VibeJobs е изградена и се оперира от ВАЙБДЖОБС АД - българска технологична стартъп компания. Инвеститори във ВАЙБДЖОБС са Витоша Венчър Партнърс - Фонд I" КД и "Ню Вижън 3" Фонд КД, чиято дейност се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г.", управлявано от Фонд на фондовете в България.

Относно Rakuten Viber

Rakuten Viber свързва хората. Без значение кои са и откъде са. Глобалната потребителска база има достъп до набор от функции като индивидуални чатове, видео разговори, групови съобщения, актуализации и дискусии с техните любими марки и популярни личности. Rakuten Viber гарантира на потребителите сигурна и безплатна среда, в която да споделят своите емоции. Rakuten Viber е част от Rakuten Group, Inc., световен лидер в електронната търговия и финансовите услуги.

С подкрепата на: VibeJobs