СОФ Кънект и ГБС-Инфраструктурно строителство подписаха днес договор за реновация на покрития паркинг на Терминал 2 на летище София. Проектът е на стойност близо 24.5 милиона лева и неговата реализация е от стратегическо значение за развитието на летището.

"Радваме се, че по тази значима задача ще партнираме с лидер в индустрията като ГБС-Инфраструктурно строителство. Знанията и експертизата на компанията натрупани в голям брой успешни проекти ни дават увереност, че в средносрочен план летище София ще има обновен и функционален покрит паркинг.", каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.

"За нас е чест да работим с възложител като СОФ Кънект. С изпълнението на този проект ще се осигури още по-удобно и модерно пространство на летище София. За всички пътуващи, за нас, за гостите на нашата столица. Гарантирам, че ще изпълним проекта качествено и в срок.", добави Камен Пешов, председател на Надзорния съвет на Главболгарстрой Холдинг и ГБС-Инфраструктурно строителство.

Ремонтните дейности по четириетажния покрит паркинг на Терминал 2 ще започнат през 2024 г. и ще завършат за около година. Междувременно се очаква ГБС-Инфраструктурно строителство да приключи строежа на открития паркинг с капацитет над 1000 места. Така пътниците на летище София ще имат възможност да паркират на открития паркинг докато бъде завършена реновацията на закрития. Като краен резултат от реализацията на двата проекта на Терминал 2 ще има общо почти 1900 паркоместа.

Дружеството ГБС-Инфраструктурно строителство, част от корпоративната група на Главболгарстрой, е ориентирано в изграждането на мащабни проекти в сферата на транспортната и водна инфраструктура. Едни от най-големите строителни проекти на дружеството през последните години са южната дъга на Софийски околовръстен път, три участъка на автомагистрала Струма, включително мостът при тунел Железница, изграден по иновативна технология, участъкът от Сливница до Храбърско на автомагистрала Европа, новият пробив по ул. "Филип Кутев" и др.

На снимката: Георги Кичуков, изпълнителен директор на „ГБС-Инфраструктурно строителство“; Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект; Камен Пешов Председател на Надзорния съвет на „Главболгарстрой Холдинг“ и „ГБС- Инфраструктурно строителство“; Тодор Гочев, Изп. директор на „Главболгарстрой Инфраструктурно строителство“

Източник: Соф Кънект

 

За СОФ Кънект

СОФ Кънект е оператор на най-голямото международно летище в България. Компанията пое управлението на летище София за срок от 35 години, считано от 19 април 2021 г. Mеридиам е основният акционер и притежава 100% от капитала в СОФ Кънект. Летище Мюнхен предоставя експертиза и най-добри практики за трансформирането на летище София. Концесионният проект е дългосрочен план за модернизиране на летището и повишаване на неговите услуги и съоръжения до най-високи световни стандарти. Целта е насърчаване на икономическия растеж на България, привличане на повече туристи и превъръщане на страната ни в предпочитана дестинация. Повече за летище София на: https://sofia-airport.eu/bg/

 

Съдържание на: Соф Кънект