На 22 април 2023 г. в София ще се проведе успешното специализирано изложение за бизнес образование Access MBA. На място посетителите ще могат да се запознаят с историите и кариерния път на български възпитаници от световно признати MBA програми, сред които е и Полина Георгиева.

Полина Георгиева има богат опит като лидер във финансовата сфера и е заемала позиции като административен директор и маркетинг директор. От юни 2022 г. отговаря за бизнес растежа и нови канали на дистрибуция във Forbes България. Завършила е бакалавър "Политически науки" в New College of Florida, САЩ, а през 2014 г. придобива и MBA степен от Vlerick Business School, Белгия.

Кои са най-ценните уроци, които научихте по време на MBA програмата във Vlerick Business School?

Културата има огромно значение. Общуването по работа с хора от други култури, дори такива, които смятаме за близки (напр. от други европейски държави), може да е объркващо и затруднено, ако не познаваме нормите и практиките на говорене и поведение един на друг.

Получих неочакван и нагледен урок как спокойно да приемам негативна, но конструктивна обратна връзка. Звучи като нещо дребно и очевидно, но на мен много ми помогна в работата след това.

Според Вас, работодателите в България ценят ли МВА дипломата и всичко, което тя носи като знания, умения и бизнес контакти?

Да. Смятам, че МBA дипломата от реномирани университети се цени, тъй като показва положени усилия, дисциплина и желание за знания.

снимка: MBA

Била сте в майчинство преди Вашата сегашна позиция във Forbes като директор "Бизнес развитие". Как постигате баланс между личния и професионалния живот?

Като започвах работа след майчинството, бях напълно откровена със себе си и с работодателя какво темпо и ниво на стрес търся. Също така гъвкавото работно време, което стана норма след Ковид-19, много ми помага да се справям с непредвидени ситуации с децата.

MBA дипломата помогна ли Ви при намирането на сегашната си работа? Какви други позитиви Ви е донесла тази висока степен на образование?

Не мисля, че имаше значение за сегашната ми работа. Придобиването на МBA ми донесе лично удовлетворение. Аз съм завършила ускорена версия на пълния MBA, създадена от Vlerick специално за служители на тогавашния ми работодател (белгийската банково-застрахователна група КВС, собственик на ОББ, ДЗИ и други финансови компании в България). Програмата се казваше КBC High Potential MBA и тя беше отворена само за служителите, които компанията смяташе, че имат най-голям потенциал за развитие. В годината, в която аз участвах в програмата, бяхме само двама човека от България - аз и един колега от ДЗИ. Участието в програмата беше в допълнение към обичайната ми работа и съответно ми беше много натоварено, но съм горда, че се справих.

Предстои да споделите опита си на престижното събитие Access MBA в София на 22 април. Ако трябва да дадете само един съвет на тези, които в момента търсят най-добрите за себе си МВА програми, какъв би бил той?

Отделете си време, за да можете да се съсредоточите върху участието в програмата и да вземете максимално много от нея.

Регистрирайте се на линка, за да присъствате на Access MBA в хотел Hyatt, София на 22 април: https://www.accessmba.com/l/cXg. Събитието е безплатно, но регистрацията е задължителна.

 

* съдържание на MBA