В това ще ни убеди Стефан Виет - един от участниците, успешно завършили програма Open Mind на Теленор България.

За много от младежите, които стартират своето кариерно развитие, е трудно да намерят правилното място, от което да започнат професионалния си път. Лутат се и не знаят към какво да се насочат. Днес, вече на 26 години, Стефан си спомня за своя старт. Този, който го учи на дисциплина, организация, корпоративно мислене и работа в екип. Все умения, които му помагат и днес, вече успешно реализиран на пазара на труда, запазил всички ценни уроци, които носи със себе си и на свой ред предава на хората около себе си.

Това, че има физическо увреждане не спира Стефан да мечтае. Напротив, преследва целите си и така се озовава в Теленор България. Там започва едно вълнуващо за него приключение, което твърди, че би повторил на мига, защото успява да срещне екип, с който се сработва отлично. От тях научава много за себе си и за това какъв професионалист е, изгражда различни умения. А най-ценните за него са имено "меките" такива, за да бъде още по-успешен във всичко, с което ще се захване вбъдеще.

"Как студент 1-ви курс започва да работи в такава голяма компания... За мое щастие, всичко премина повече от добре. Кандидатствах за позицията Customer service back office и ме приеха. И съм супер щастлив, че попаднах точно в този отдел, при едни страхотни хора", разказва Стефан за началото на стажа в Теленор.

За самия стаж научава от социалните мрежи, където е много активен и не спира да споделя с приятелите си онлайн последните си приключения. За него пътуването определено е страст и никога не се лишава от заслужено бягство към нова и интересна дестинация. Освен това е запален по спорта и редовно взима участие в маратона Run2Gether. За Стефан е важно да има възможността да бъде креативен. Затова не се изненадваме, че рисуването е сред любимите му хобита.

Е разбира се, не всичко е само розово и всеки минава през своите трудни моменти, особено на първа работа. За Стефан това е именно ходенето на лекции и изпитите, докато опитва да напредва в работата. Казва обаче, че колегите му са били огромна опора за него по това време и са оказали огромна подкрепа с всичко нужно.

Ако се чудите какво е да работите в огромна компания като Теленор, Стефан Виет веднага е на разположение, за да ви сподели, че там работата е удоволствие. Заради хората, заради екипа, заради тиймбилдингите и заради всички онези моменти, в които знае, че може да разчита на своите колеги. Вижда на практика какво означава отборен дух и се убеждава, че работата може да е изключително забавна.

Изтъква ни и още едно предимство - когато работиш в голяма компания, рожденици има почти всеки ден.

А за това дали приятелствата остават завинаги? Зависи, но лично за него е така, защото и до ден днешен е близък със своя ментор, за когото споделя, че е бил човекът, който винаги е реагирал светкавично, дори и при най-малкия проблем. В това се крие и смисълът на Open Mind - да разчиташ на хората около теб, дори и след края на програмата, дори и след като се реализираш на друго място, защото ценните контакти остават с нас завинаги.

* съдържание на Теленор