В ПроКредит Банк от години работим за намаляване на екологичния си отпечатък и възприемаме опазването на околната среда като част от своята социална отговорност. Постоянният ни стремеж да прилагаме зелени инициативи ни помага да подкрепяме и своите клиенти при въвеждането на по-устойчиви бизнес и лични практики.

85% от автомобилите на ПроКредит Банк вече са електрически или плъг-ин хибриди.

Обновяването на автомобилния ни парк с електрически автомобили е една от инициативите ни като екологично отговорна компания. През настоящата година автопаркът ни се увеличи с още 10 електрически автомобила. Така общо 85% от автопарка ни стана електрифициран.

На годишна база електромобилите на ПроКредит Банк ще спестяват над 100 тона въглеродни емисии.

Дори първоначалната инвестиция в електромобили да е по-висока, в сравнение с тази в конвенционални, тя се компенсира бързо във времето едновременно с по-лесна поддръжка и по-нисък разход за ток. Част от него е произведен от собствените фотоволтаични инсталации на Банката, а останалият е с гаранции за произход на енергията от възобновяеми източници.

Стремежът към минимизиране на екологичния ни отпечатък има дългогодишна история.

През 2015 г. ПроКредит Банк беше първата банка в България, която закупи 10 електромобила. Това бяха 50% от всички новорегистрирани електромобили в България тогава! Електромобилите се използват от служителите в цялата страна за необходимите редовни посещения на бизнес клиенти на място в техните офиси и предприятия. Чрез тази инвестиция успяхме да намалим почти на половина потреблението си на гориво и увеличихме показателите ни като устойчива и насърчаваща екологично ориентираните практики компания.

В ПроКредит Банк насърчаваме зелени инициативи

Само година след като закупихме първите електромобили за наше ползване, през 2016-а, в ПроКредит Банк разработихме и специализиран продукт за закупуване на електромобили при изключително атрактивни условия - Кредит "ЕкоМобилност". От него могат да се възползват както физически лица, така и бизнес клиенти.

Осъзнахме още в началото на експлоатацията на електромобили, че недостатъчният брой зарядни станции е основният проблем за развитието на този екологичен транспорт. Постепенно изградихме собствени станции и разработихме Кредит за покупка на зарядна станция. Той е подходящ както за бързозарядни станции, насочени към бизнес клиенти, така и за бавнозарядни станции, насочени към физически лица.

В клоновете на ПроКредит Банк има свободно достъпни зарядни станции за електромобили.

Снимка: ProCreditBank

От 2016 г. започнахме поетапно да монтираме зарядни станции пред офисите на Банката за собствено ползване. Всички наши клиенти могат да се възползват от безплатно зареждане на електромобила си пред офисите ни, в работно време и при съдействие от наш служител.

Следващата крачка в посока на развиването на електротранспорта за собствени нужди у нас бе изграждането на 66 зарядни станции през 2022 г., разположени на 56 локации. Сред тях са паркингите на магазини, болници, хотели и бизнес центрове.

ПроКредит Банк си партнира и с Eldrive Charging, който е сред големите оператори на зарядни станции у нас. Съвместно с тях са изградени още 20 станции в България. Днес ПроКредит Банк може да се похвали с над 100 изградени и функциониращи зарядни станции.

Съдържание на: ProCredit Bank