На официална церемония в навечерието на професионалния празник на банкерите - Никулден, Питър Рубен, кънтри мениджър на КВС Group в България и главен изпълнителен директор на ОББ, бе удостоен със специалната награда "Банкер на годината" за стабилен растеж в период на консолидация. Наградите, организирани за 30-и път от вестник "Банкеръ", отличават мениджърите на финансовите институции, които са постигнали най-забележителни успехи през настоящата година.

Наградата връчи заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев.

При получаването на приза, Питър Рубен сподели: "Горд съм да получа тази награда от името на целия екип на ОББ. Благодарение на техния ангажимент и професионализъм ние сме в състояние да осигурим безпроблемна интеграция на двете банки, които сега съставляват новата Обединена банка, като винаги поставяме интереса на нашите клиенти на първо място."

(ляво) Заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев и Питър Рубен, кънтри мениджър на КВС Group в България и главен изпълнителен директор на ОББ

Източник: Обединена българска банка

Признанието от "Банкер на годината" идва малко след отличието на Питър Рубен като "Лидер в устойчивото развитие" от ESG Awards на PWC. През тази година авторитетните Годишни награди за изключителни постижения на Euromoney (Euromoney Awards for Excellence) определиха ОББ за "Най-добра банка в България в сферата на ESG", а Питър Рубен бе отличен със специалната награда за устойчиво банкиране в рамките на международния конкурс 2023 SDG Pioneers към Глобалния договор на ООН.

Източник: Обединена българска банка

Съдържание на: Обединена българска банка