Докато нишата на електронната търговия продължава да расте, компаниите продължават да търсят начин да разширят обхвата си извън границите на местните пазари. Разбира се, това е лесно при наличие на време, пари и експертиза.

Когато тези ресурси липсват, в ход влизат иновациите, които създават поле за развитие без рискови инвестиции. Последната такава иновация е NEXT BASKET - нидерландска платформа за електронна търговия, която събира европейския континент под шапката на един голям пазар без ограничения.

Една платформа, един онлайн магазин, продажби в 28 държави

NEXT BASKET представлява платформа за електронна търговия от типа "всичко в едно", която позволява на бизнеса лесно и рентабилно да развива своите онлайн магазини на международните пазари.

Вграденият в платформата софтуер за превод има възможност да бърз превод на онлайн магазина на множество езици. Освен това, екипът на NEXT BASKET предлага и допълнителни услуги на кол център за обслужване на клиенти на роден език през всяка стъпка - от потвърждаването на поръчката до рекламациите и събирането на отзиви и препоръки.

Към момента на стартирането на платформата през тази година, списъкът с държави с осигурена доставка изглежда по следния начин:

България, Румъния, Гърция, Кипър, Сърбия, Македония, Унгария, Словения, Чехия, Словакия, Хърватия, Полша, Англия, Малта, Австрия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Белгия, Люксембург, Швеция, Норвегия, Холандия, Дания, Литва, Естония и Латвия.

Бъдещите планове на NEXT BASKET са още по-амбициозни, като се предвижда осигуряване на доставка и отвъд океана, включително в САЩ.

Неограничен растеж с правилната софтуерна архитектура

Едно от основните конкурентни предимства на платформата е нейната софтуерна архитектура. NEXT BASKET функционира с помощта на така наречените микро услуги в комбинация с модерно решение за облачен хостинг.

Дори да не сте технически напреднали, можете да тълкувате тази комбинация като гарант за стабилност и възможност за еластично разширяване на капацитета. Онлайн магазините на платформата могат да бъдат дублирани в различни държави и на различни езици без риск от претоварване и недостиг на пространство за съхранение на данни.

Или иначе казано - това означава бързи, лесни и евтини продажби в чужбина с минимални инвестиции и усилия.

Помощ и подкрепа от експертите на NEXT BASKET

Международната търговия е сложна материя, а за да подходите към нея правилно са нужни определен опит и знания.

Ето защо, екипът на платформата предлага на своите партньори целия арсенал от експертиза, включително:

  • Правни и счетоводни консултации, свързани с регулациите във външната търговия;
  • Изработка на търговска и ценова политика за бизнеси с международни продажби;
  • Осигурена логистика чрез партньорства с лицензирани куриерски фирми;
  • Създаване и поддръжка на онлайн магазин на съответния език;
  • Професионален кол център и дигитален маркетинг за различни геолокации;
  • Приемане на върнати поръчки, създаване на отчети и др.

Резултатът? Едно модерно и рентабилно решение за фирми, които искат да разширят обхвата си и да навлязат в европейски пазар по възможно най-прекия и успешен път.

Официалният старт на платформата се очаква до месеци, а формата за запитвания на сайта е отворена за всички потенциални партньори, търсещи своя път към бъдещето на европейската е-търговия.