Повече от 900 служители на TELUS International Europe заедно със своите семейства и приятели се включиха в ежегодното доброволческо събитие на компанията. Всички те участваха в изграждането на нови хранилки за животните, почистване на местообитанието им, както и мащабно обновяване на зоните за отдих, които се използват от посетителите на столичния зоопарк.

Снимка: Официален сайт

TELUS Ден на подкрепа се провежда за 6-та поредна година като това е единадесетото издание в България, в което служители на компанията в ролята си на доброволци подкрепят значими за местните общности каузи. Всяка година инициативата има различна насоченост, като през 2019 г. тя се фокусира върху обновяване на градски пространства. В обновяването на Зоопарк София TELUS International влага над 80 000 лева. Чрез TELUS Ден на подкрепа от 2013 година досега компанията е дарила над 650 000 лв. лв., а общата инвестиция, която е направила за местната общност и чрез други социално значими проекти за този период възлиза на 1 400 000 лв. Тази година като партньори на инициативата се включиха и I&B Real Estate, собственик на TELUS Tower.

"Всички ние продължаваме благородната дейност на нашата компания-майка, канадският телеком TELUS, която тя стартира през 2000 година. От тогава до сега компаниите TELUS и TELUS International са дарили повече от 531 млн. щатски долара, а нашите доброволци над 1.3 млн. часове, за да подкрепят инициативи, свързани с образование, здравеопазване и околна среда. Всичко това прави TELUS най-даряващата компания в света", коментира Джефри Пюрит, президент на TELUS International.

"Моята най-голяма благодарност и възхищение днес са за всички 900 доброволци, които даряват своето време в тази важна кауза, както и това че през цялата година подкрепят културата на TELUS International да даваме там,

където живеем. Прилагаме тази философия и в професионалната си работа всеки ден като предоставяме най-високо ниво на обслужване на своите клиенти" допълва още г-н Пюрит.

През съботния ден, в столичния зоопарк бяха изградени 20 нови хранилки за тревопасните видове, почистени бяха зоните "Понита" и "Слонове". Изцяло обновени са две места за отдих на посетителите в зона "Мечки", подменена е настилката и при беседките. Реновирана е зоната на откритата сцена, където бяха освежени сегашните пейки и поставени нови. Обновени са също дървените и метални повърхности в зоните "Птици" и "Диви котки".

TELUS International Europe ще осинови и антилопите "Адакс", с което ще се включи в грижите по опазване на застрашения от изчезване вид.

Софийският зоопарк е с богата история и е дом на множество застрашени видове. Той съществува от далечната 1888 година, като към днешна дата на компанията обхващат обслужване на клиенти, дигитална трансформация, жизнения цикъл на информационните технологии, дигиталното консултиране, управление на рисковете и бек-офис поддръжката. TELUS International си партнира с някои от най-бързо развиващите се марки в света на бързоразвиващите се технологии, финансови услуги и финтех, игри, пътувания и хотелиерство и здравеопазване. TELUS притежава 65% дял в TELUS International, а Baring Private Equity Asia притежава останалите 35%.

Повече информация можете да намерите на: https://www.telusinternational.com/