Лидл България спечели златното отличие в категорията "Най-добър работодател" в сектора на бързооборотните стоки за 2023 г. на престижните награди Career Show Awards 2023. Компанията бе отличена със злато и за своята "Стратегия за работодателска марка - с младежки дух и фокус върху приобщаването", както и с още четири сребърни медала в оспорвана конкуренция между 100 водещи компании на пазара.

За поредна година Лидл България е в топ три - със сребърно отличие, в категорията "Любим работодател" - единствената категория, в която победителите се определят от публиката.

Компанията завоюва престижните сребърни медали и в категориите "Стратегия за привличане на таланти", "Стратегия за толерантност и приобщаване" и не на последно място - за "Екип Човешки ресурси". Във всички тези категории Lidl е водеща сред търговските вериги в страната.

"Изключително сме щастливи от поредните престижни отличия за работодателските практики в компанията. Да бъдем най-добър работодател в FMCG сектора е признание за трансформиращата ни роля - както като компания с иновативен подход в сферата на бързооборотната търговия, така и като работодател за нашите над 4000 служители в страната. Стремим се да превръщаме най-добрите HR практики в цялостен подход за грижа към служителите, насърчаване на вдъхновяващото лидерство, подкрепа за младите таланти и разбира се, отговорност за едно по-добро утре," заяви Катерина Шопова, директор "Човешки ресурси" в Лидл България."

Във фокуса на стратегията за привличане на таланти на Lidl е комуникацията и създаването на отлични условия за кариерен старт и развитие на хората от поколението Z. Основни нейни стълбове са младежките програми на компанията: практикантска за пълнолетни ученици, дуално обучение за ученици в професионални гимназии, стажантска - за студенти, и трейни - за млади специалисти, които се подготвят за ръководни позиции в компанията.

В рамките на стратегията за толерантност и приобщаване "Lidl Палитра" Лидл България си партнира със Съвета на жените в бизнеса в България и Софийския университет за реализирането на уникална по рода си инициатива - първата Академия за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Lidl разработи и програма за интегриране на украински граждани, в която вече са участвали 60 души, а 30 от тях са продължили да работят в компанията. Партньорства и проекти от "Lidl Палитра" допринасят за пълноценната интеграция в пазара на труда на различни групи и за подобряване на цялостното разбиране в обществото за ползите от приобщаващите политики.

Career Show Awards e ежегоден конкурс, който отличава най-добрите практики в работодателската марка и привличането, задържането и развитието на служителите. С получените отличия Лидл България затвърждава своите водещи позиции като работодател в сектора на бързооборотните стоки. През 2023 г., за четвърта поредна година, Лидл България е ТОП работодател за България и Европа според водещата международна организация TOP Employers Institute.

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 120 магазина в 53 града и над 4000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.


Материалът е предоставен от Лидл.