Инвестбанк получи престижното отличие "Банка на годината за 2023 за най-добър банков дигитален проект" по време на Церемонията по награждаване на тазгодишните награди "Банка на годината", организирани от Асоциация Банка на годината.

Финансовата институция бе наградена за внедряването на услугата "Мултибанкинг", която предоставя възможност на клиентите на институцията да следят лесно наличности и движения по сметките си в други банки и да оперират удобно с всички свои средства от едно място, използвайки платформите интернет банкиране или Ibank Mobilе от Инвестбанк. Мултибанкингът може да се използва както от физически, така и от юридически лица, а чрез услугата клиентите спестяват време, улесняват банкирането си и получават актуална информация за своето финансово състояние.

"Мултибанкингът е част от стратегията за иновации и технологично развитие на финансовата институция и издига клиентското преживяване на по-високо ниво. Това е и първия по-значим проект положил основата на нашия път към дигитализация, който продължаваме да надграждаме и днес" каза по време на церемонията - Светослав Миланов, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Инвестбанк.

"Внедряването на нови технологии и дигитализация са движещата сила за Инвестбанк. Не технологиите обаче са нашата цел, те са средството, с което успяваме да постигнем по-висока клиентска удовлетвореност и оптимизация на процесите. Целта ни е да създадем устойчива среда за следващия етап от развитието ни и позиционирането ни като модерна дигитална банка", сподели пред присъстващите Миланов и допълни, че "подобна награда в навечерието на юбилея на финансовата институция, която тази година навършва 30 години, е сериозна заявка и предполага отговорности и обещание, че ще продължим да надграждаме постигнатото и да оправдаваме доверието на нашите клиенти".

Георги Ганев - Генерален директор на IBM Bulgaria връчи наградата на Светослав Миланов, като подчерта значимостта на проекта и сподели, че "отвореното банкиране променя начина, по който банките обменят финансова информация помежду си и отварят нови пътища за обслужване на клиенти, правят достъпа до банковите услуги удобни и достъпни, което е условие за развитие на екосистема в полза на потребителя около банкови институции и финтех фирми". На събитието по връчване на годишните банкови награди освен банкери присъстваха и официални лица, сред които Президентът на България Румен Радев, подуправителят на Българската народна банка и член на УС на БНБ Петър Чобанов и служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Светослав Миланов – Председател на УС и Изпълнителен директор на Инвестбанк, Георги Ганев – Генерален директор на IBM Bulgaria, Валентин Панайотов, председател на УС на Асоциация Банка на годината.

Източник: ibank

В продължение на стратегията си за дигитализация, Инвестбанк ще продължи да развива портфолиото си от дигитални продукти и услуги. През 2024 г. финансовата институция интегрира изкуствен интелект в системите си за сигурност и реализира проект за роботизация на работни процеси. Инвестбанк е първата банка в България, която през настоящата година пусна алтернатива на SMS плащането за паркиране чрез услугата blink parking, а през blink P2P предостави на своите клиенти възможността да извършват незабавни плащания по мобилен номер през Ibank Mobile, по аналогия на финтех компаниите. В процес на изпълнение е и проект за иновативни платежни услуги и интеграция с нова модерна система за кредитиране.

Съдържание на: ibank