"Инвестбанк" АД организира благотворителна изложба на картини на деца, лишени от родителска грижа. Младежите са от два центъра за настаняване от семеен тип - "Паисий Хилендарски" и "Софроний Врачански", гр. София.

Официалното откриване на експозицията се проведе на 25 май в галерия "Vivacom Art Hall Оборище 5", на което присъства ръководството на банката, както и официални лица от Столична община. Изложбата ще продължи до 1 юни, входът е свободен. Всички средства от закупените картини ще бъдат предоставени на младите автори.

"Щастлива съм, че имаме възможност да организираме тази изложба. Децата заслужават да бъдат мотивирани, а тяхното пълноценно развитие трябва да бъде приоритет за всяко общество. Подобни инициативи се организират именно за да напомнят, че подрастващите имат нужда от добри примери и от възможност да покажат какво могат и какво носят в себе си. От нас като общество зависи дали тези деца ще получат възможност да се развият и интегрират, както и да се научат да носят отговорност за самите себе си и на свой ред успешно да допринасят за същото това общество", каза по време на откриването Мая Станчева, член на УС и изпълнителен директор на "Инвестбанк" АД. Тя пожела на децата да имат силата да се борят и да не се отказват от мечтите си, защото когато човек има цел, трудно може да загуби вярната посока.

В двата центъра живеят талантливи деца, които обичат да рисуват и използват изкуството като арт терапия и средство за себеизразяване. Това не е първата им изложба - в края на миналата година техни творби бяха изложени в хотел "Маринела", като след края на събитието почти всички картини намериха своите нови собственици в лицето на служители на банката и други гости.

Мая Станчева – Изпълнителен директор и Член на Управителния съвет на „Инвестбанк“ АД открива изложбата.

Източник: ibank

Подкрепата на млади и талантливи автори, които тепърва ще надграждат потенциала си е съществен компонент от корпоративно-социалната политика на "Инвестбанк" АД. Децата заслужават да бъдат мотивирани, а тяхното пълноценно развитие трябва да бъде приоритет за всяко общество.


Материалът е предоставен от "Инвестбанк" АД