Glovo, платформата, която осигурява достъп до разнообразни продукти и ястия чрез доставка, обяви разширяването на категорията си "Домашни любимци", която от този месец обслужва потребителите в още шест български града. Освен в София, жителите на Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Перник и Шумен вече могат да поръчват първокласни храни, аксесоари, козметика и други стоки за животни с бърза доставка в рамките на 40 минути.

"Щастливи сме да обявим разширяването на продуктовата категория. Знаем колко е важно за нашите потребители да осигурят най-доброто за своите домашни любимци. Грижата изисква време, а ние предлагаме още един удобен начин, по който собствениците на животни могат да им дадат най-доброто, докато пестят ценно време" - каза Александър Йорданов, Главен мениджър на Glovo за България.

Разширяването на продуктовата категория "Домашни любимци" е факт след присъединяването на нов партньор към приложението - мащабната верига "Нечовешки магазини" д-р Стефанов.

"За нас е огромно удоволствие да стартираме партньорство, което ще предостави възможност на всички човеци и нечовеци да получават любимите си продукти за минути. Доказаната услуга на Glovo, съвместно с богатия и първокласен асортимент на Нечовешките магазини ще бъдат в услуга на потребителите, които вече могат да поръчват храна за вкъщи и за своя нечовек. Освен храна, разбира се, потребителите на Glovo ще могат да поръчват и от най-добрите лакомства, играчки, хигиенни и дрoгерийни продукти, които предлагаме. Целта ни е да покрием нуждите на всички наши клиенти в градовете, в които имаме и физически магазини", каза Марио Иванов, Изпълнителен директор на Нечовешки магазини "Д-р Стефанов".

По този начин, потребителите на Glovo в седемте града са първите, които могат да поръчват 1500 продукта от 23 обекта на "Нечовешки магазин" д-р Стефанов, с бърза доставка до вратата на своя дом. Сътрудничеството с Glovo и присъединяването към новия пазар е първото по рода си за веригата. Основната мисия на "Нечовешки магазин" е да предлага широка гама от продукти за домашни любимци, като продължава да работи за подобряване на услугите си, гарантирайки най-добрите цени и качество за любителите на животните.

Продуктовият каталог на веригата, достъпен в приложението Glovo, обхваща няколко основни подкатегории - "куче", "котка", "птици", "дрогерия" и "малки животни". Чрез тях клиентите могат да избират всичко необходимо - от суха и мокра храна до играчки, лакомства, купички, поводи, нашийници и др.

Със стратегическото си партньорство, Glovo отговаря по още един ефективен начин на променящите се нужди и предпочитания на своите клиенти. Според статистика на компанията, категорията "Домашни любимци" регистрира впечатляващия ръст от 467% в обема на поръчките през 2022 г., което показва, че продуктите за животни са сред най-търсените нехранителни стоки.


Материалът е предоставен от Glovo.