Съветът на жените в бизнеса в България връчи своята специална голяма награда - отличителен знак, на "Асарел-Медет"АД. Призът е част от новоучредените годишни национални награди на организацията - за вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Отличието беше връчено на прокуриста на компанията Галя Костова на тържествена церемония, която се проведе на 14 ноември в София.

Признанието за "Асарел-Медет" е за стипендиантската програма на дружеството "Заедно с теб". Тя е създадена през 1999 г., за да помага на родители и деца от асарелски семейства, които са се сблъскали с най-тежкия момент на житейско изпитание - ранна загуба на майка или баща. Подкрепата се осигурява независимо дали починалият или овдовелият родител са част от екипа на компанията. На децата в училищна възраст се отпуска месечна стипендия, като подкрепата може да бъде продължена и по време на висшето образование, в случай че младежите изберат за своето кариерно развитие приложима за дружеството специалност. Така мнозина от тях са насърчени в тази посока и после стават част от екипа на "Асарел-Медет", а междувременно участват и в летните стажантски програми на компанията. Социалната програма е помогнала пряко на 135 стипендианти (ученици и студенти) и на техните родители през изминалите 23 години. От всички тях 37 - или близо 27,5%, по-късно са се присъединили към екипа на компанията.

Съветът на жените в бизнеса в България е инициатор и организатор на конкурса "Вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване", който отличи в пет категории вдъхновяващите постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване на работното място и в обществото. Кандидатурите бяха разгледани от авторитетно жури, в което личат имената на бившия социален министър Лидия Шулева, журналистите Георги Тошев и Венцислав Савов, писателят Георги Бърдаров, омбудсманът на Република България проф. Диана Ковачева и др. Над 100 бизнес лидери, членове, партньори и приятели на Съвета на жените в бизнеса в България присъстваха на официалната церемония и подкрепиха финалистите и победителите.

Снимка: Съвет на жените в бизнеса

ОТЛИЧИЯТА

Общо 45 бяха инициативите, които се бориха за престижните отличия, като сред наградените са Аксенчър България, VMware България, УниКредит Булбанк, Интерланг и Фондация живот със синдром на Даун, L"Oréal България, Престиж, А1, МБАЛ Св. Панатлеймон, УМБАЛ Медика и Momsanity

Статуетките за призьорите бяха изработени от инж. Мариела Джиджинкова - ръководител на отдел "Екология" в "Асарел-Медет"АД. В свободното си време тя изработва бижута и сувенири от топено художествено и флоатно стъкло.

Снимка: Съвет на жените в бизнеса


 

Материалът е предоставен от "Асарел-Медет" АД.