Само за шест месеца платежната EasyPay карта стана предпочитано платежно средство за над 50 000 българи. Данните са на дирекция "Национална картова и платежна схема", част от БОРИКА АД.

Картата Bcard на EasyPay е еквивалент на банковата дебитна карта, като разполага с редица предимства. На първо място - издава се напълно безплатно от каса на EasyPay само за няколко минути. Към нея потребителите получават и безплатна сметка (IBAN), която няма такси за поддръжка на месечна или годишна база. Всеки месец притежателите й имат две безплатни тегления от банкомат в страната, а за всяко следващо теглене таксата е една от най-ниските (50 ст.).

Картата няма такси и при пазаруване в търговски обекти. След всяко плащане с нея, клиентът има право да върти "Колелото на печалбите" във Viber и да печели парични награди.

Като продукт без такса за поддръжка картата е подходяща за разнообразните нужди на физически лица и малките бизнеси - те могат да получават заплата, пенсия, обезщетения от НОИ, болнични, хонорари, печалби, банкови преводи.

Тя е добро решение за хората, които се нуждаят от бърза и лесна регистрация в бюрото по труда, както и за самоосигуряващи се лица, студенти и др., без да губят част от парите. Картата от EasyPay е изгоден вариант и за възрастните хора - пенсионери, които лесно и сигурно могат да я използват за преводи на пенсиите си, без да се редят на опашки. За студентите е възможност да получават парични преводи от страната или чужбина от техните близки.

"Партньорството между Националната картова и платежна схема и EasyPay доказа, че един локален и значително по-изгоден картов продукт може за кратко време да се превърне в предпочитано платежно средство от клиентите", коментира Стоилка Арсова, директор "Национална картова и платежна схема". "Вярваме, че наред с по-ниските цени, множеството нови функционалности, които постоянно надграждаме, ще бъдат предпоставка все повече българи да изберат Bcard", допълва още г-жа Арсова.

Картата дава възможност на клиентите да проследяват движенията по сметката си във Viber, в касите на ЕasyPay и на сайта или мобилното приложение на ePay.bg.