Министерството на търговията на САЩ определи размерите на антидъмпинговите мита за алуминиеви листа от 18 страни - до 242,8% върху вноса от Германия и 4,83% за вноса от Бахрейн, съобщиха световните агенции.

Американският регулатор е направил разследване, за да установи необходимостта от въвеждането на антидъмпингови мита на внасяната продукция от 18 страни. След това разследване министерството на търговията реши да прилага мита до 5,04 процента за алуминиеви листа от Южна Корея и до 2,72 на сто от Гърция, съобщи Ройтерс.

Сред страните, чийто внос на алуминиева листа ще бъде обложен с антидъмпингови мита, са също Германия със ставка до 242,8 на сто и Бахрейн със ставка от 4,83 на сто.

Германия имаше най-високият антидъмпингов процент, вариращ от 49,4% до 242,8%, и най-големият износ на алуминиева ламарина за Съединените щати на стойност 286,6 милиона долара през 2019 г.

Ройтерс не посочва пълния списък на страните, чийто внос в САЩ на тази продукция ще бъде облаган с антидъмпингови мита.

Делото за антидъмпинг и съпътстващото дело за изравнително мито за антисубсидиране са инициирани от администрацията на Тръмп през март 2020 г.