Пътните строители спират с протестите, ще търсят диалог със служебно правителство. Това каза пред журналисти председателят на Българската браншова камара "Пътища" Стефан Чайков.

За трети пореден ден днес пътни строители се събраха на протест пред служебния вход на Народното събрание. 

Техните искания са разплащане на дължимите 720 млн. лв. към пътния бранш, приемане на измененията в законодателството, които да позволят индексиране на цените на строителството.

Относно разплащането на фирмите, единствено Конституционният съд може да реши проблема, каза Чайков. Той обясни, че има надежда - служебното правителство да помогне с решаването на проблемите в пътния сектор.

"От вторник, когато се очаква президентът да назначи служебен кабинет, ще потърсим контакт с новия регионален министър и ще се опитаме в диалогов режим да решим всички проблеми на сектора", посочи шефът на браншовата камара.

Чайков смята, че "проблемите в сектора се олицетворяват от министър-председателя Кирил Петков, финансовия министър Асен Василев, неговия заместник Андрей Цеков и Настимир Ананиев, който очевидно не е компетентен да е председател на Комисията по регионално развитие", цитира думите му БНР.