Във време, когато дистанционната работа е по-актуална отвсякога, РапидВиза (RapideVisa), специализирана агенция за получаване на визи, представя 10 дестинации. Те ще ви позволят да работите в изключителна среда, така че вземайте компютъра, искайте виза за дистанционна работа и потегляйте, съветват експертите на агенцията, цитирани от АФП и БТА.

Знаем за туристическите визи, работните визи, а сега има и визи за дистанционна работа.

Тази административна формалност е в крак с времето и позволява да се привлекат дигитални номади. Сега повече отвсякога служителите искат да открият нови хоризонти. Локдауните, които следваха един след друг, разсяха и последните колебания. Лесно и бързо се взема решението дали да работиш затворен в апартамента или на слънчев плаж.

РапидВиза представя 10 страни, които предлагат виза за дистанционна работа. Сред тях са Дубай, Тайланд, Барбадос, Коста Рика, Бермуда, Исландия, Естония, Антигуа и Барбуда, Каймановите острови, остров Мавриций.

Дубай и програмата за виртуална работа

Привлечени сте от величието и упадъка на Дубай и искате да прекарате известно време там, за да работите дистанционно? Добрата новина е, че страната създаде Виртуална работна програма, която ви позволява да работите една година там. Условия за дистанционна работа в Дубай са следните: да имате трудов договор или да докажете, че сте фрийлансър или имате собствена компания. Трябва да печелите и 5000 долара месечно.

Тайланд е предпочитана дестинация

за дигиталните номади със специалната си туристическа виза (STV). Необходимо е да подадете молба за такава виза, която ще ви позволи да останете 90 дни в страната. Срокът на визата може да бъде подновен два пъти. Така ще имате възможност да работите 9 месеца в Тайланд. Проблемът са финансовите условия, които се изискват, за да получите тази виза. Друга алтернатива е туристическата виза (TR), с която можете да останете в страната 60 дни, с възможно удължаване от 30 дни или общо 3 месеца.

Искате ли да работите в страна, в която се говори испански език?

Коста Рика отваря вратите си за вас. Тази страна в Централна Америка ви предлага да поискате временно пребиваване за служители - специалисти за ваша сметка. Това е документ, който ще ви позволи да работите в екзотична среда за 2 години. Условия за работа в Коста Рика: да докажете статута си на фрийлансър.

Искате ли да работите в Исландия между две горещи бани и да останете пет месеца?

Това е отлична възможност да опознаете страната, запазвайки същото работно време като на клиентите ви. Дългосрочната виза за дистанционна работа на служителите и семействата им е създадена с тази цел. Условия за работа в Исландия: да имате минимална заплата от 7700 долара.

Естония предлага електронна виза,

за да работите в Талин на брега на Финския залив. Ако балтийската страна ви съблазнява, можете да се възползвате от едногодишен престой. Условия за работа в Естония: просто да плащате от 80 до 100 долара в зависимост от продължителността на престоя ви.

Каймановите острови,

отвъдморска британска територия, разположена под Куба, предлага програма, с която можете да останете две години. Условия за дистанционна работа на Каймановите острови: да печелите 100 000 долара годишно и да имате здравна застраховка.

Остров Мавриций, който се намира в Индийския океан,

предлага виза Премиум, специално предназначена за дистанционна работа. За да получите право на престой за 1 година, трябва да докажете източник на доходи извън остров Мавриций. Условия за дистанционна работа на остров Мавриций: да имате застраховка, която покрива медицинските разходи, включително за Ковид-19.