Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) Гроздан Караджов назначи инж. Лиляна Петрова за началник на Дирекцията за национален строителен контрол, съобщава пресцентърът на МРРБ.

Инж. Петрова има богат дългогодишен опит в строителния контрол и познава отлично работата на дирекцията, пише в съобщението. Била е началник на регионалните дирекции за национален строителен контрол в София и в Софийска област. Преди да оглави двете структури, е заемала различни експертни постове в тях. Работила е и като началник отдел в Направление "Архитектура и градоустройство" към Столичната община.

Има магистърска степен по специалността "Международни икономически отношения" от Университета за национално и световно стопанство.

Това е втора промяна на върха на ключова структура в рамките на Министерския съвет, за която официално се разбира в последния ден на 2021 г. По-рано бе съобщено, че премиерът Кирил Петков е издал заповед за назначаването на проф. д-р Христо Даскалов за изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).