Зимните курорти в Банско и Пампорово са най-евтините в Европа, съобщават белгийски медии, като се позовават на данни от най-голямата търсачка в света за осигуряване на почивки hometogo.fr.

Отбелязва се, че за четирима души цената на седмична почивка в Банско е 450 евро, а в Пампорово - 500 евро. Така двата български зимни курорта заемат челните места в класацията по цени. Най-скъпа е зимната почивка в Швейцария, където за четиричленно семейство са нужни 2706 евро на седмица. Уточнява се, че в посочените цени не са включени средствата за наемането на ски, картите за влек, разходите на място.

Медиите добавят, че повечето белгийски туристи избират през зимата места за почивка, където топлото време е сигурно, както в Испания. След събитията от началото на десетилетието в Северна Африка и атентатите в Египет, Тунис и Мароко - обичайни места за отдих на белгийците - медиите в Белгия все по-често препоръчват почивка в България.

Нашата страна става все по-привлекателна за младите белгийци и бе наречена в медиите "Новата Ибиза". В статии по тази тема се разказва за "райски плажове, евтини полети, ниски входни такси за нощни клубове, евтини напитки, празнично настроение".