Телетек Електроникс ЕАД откри нов завод в София, който произвежда пълната гама сигналноохранителна и пожароизвестителна техника. Инвестицията е в размер на 25 млн. лв. в най-съвременно оборудване и иновативни технологии. Голяма част от производството е автоматизирана, а редица дейности, като асемблирането на детектори за дим, се управляват и извършват от роботизирана система - собствена разработка на компанията, с капацитет от 1 млн. детектори на година. Новата фабрика се намира на ул. Илиянско шосе в район Надежда в София, разположена на площ от 11 000 кв.м. Производствената част е в размер на 4 500 кв.м. с 5 напълно оборудвани производствени линии, а складовите помещения са върху 2 000 кв.м.

Заводът бе открит в присъствието на президента Румен Радев. По време на откриването той каза: "Устойчивото развитие на България върви заедно с гарантиране на сигурността. Горд съм, че в това предприятие се раждат високотехнологични продукти именно в сферата на сигурността, които намират пазари по целия свят".

Снимка: Teletek

"Този завод е резултат от години на иновации, инженерни постижения и непрекъсната ангажираност от страна на нашите служители", разказва Мариела Маджарова, управител на Телетек Електроникс. "Фабриката представлява модерна, напреднала и високотехнологична среда, която ще ни позволи да отговорим на все по-растящите изисквания на пазара на алармени и пожароизвестителни системи", допълни тя.

Телетек е основана с изцяло български капитал през вече далечната 1991 г. - по-малко от 2 години след смяната на режима. Това, което задържа Телетек на пазара и й позволява да се развива, е бизнес моделът, който залага на технологично развитие и производство почти изцяло насочено към износ.

Снимка: Teletek

Управителят Мариела Маджарова допълва, че инвестицията, изграждането и оборудването на новия завод е планирано отдавна и отваря вратите за бъдещото развитие на компанията и разширяването на пазарните ѝ позиции.

Телетек Електроникс изнася продуктите си - пълна гама от панели, детектори и завършени системи за охрана и пожароизвестяване в близо 90 държави в Европа, Азия, Африка и Южна Америка. Множество сгради по целия свят са оборудвани с техниката на Телетек - обществени, търговски и културни обекти, болници, училища, университети, летища, като кметството в Лисабон, парламента на Молдова, пристанищния комплекс Марина Кастела в Хърватия, хотели и молове във Виетнам и Турция.

Снимка: Teletek

Телетек е разработила над 650 собствени продукта, които се развиват в собствен научно-изследователски и развоен отдел, в който работят над 50 висококвалифицирани инженери. В новата сграда работят общо над 200 служители, като са спазени най-високите световни стандарти за сигурна и безопасна работна среда.

Според Маджарова, компанията се конкурира успешно със световни производители, които имат многомилиардни обороти, но въпреки това успява да наложи българските си продукти на няколко континента.

"Формулата за успех е в това, че за нас Телетек е не просто работно място, а кауза", завършва Маджарова.


Материалът е изготвен със съдействието на Телетек.