Бившият депутат и председател на eнергийната комисия в народното събрание Валентин Николов е новият изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Председател на съвета на директорите на БЕХ вече е Диян Димитров, който идва от борда на директорите на ТЕЦ "Марица Изток 2". Това става ясно от подадените в Търговския регистър документи след решение на Министъра на енергетиката от 16 април за избор на ново ръководство на БЕХ.

Другите трима членове в борда на БЕХ са Иван Андреев, бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй", Стелиан Коев, бивш финансов директор на Мини "Марица Изток" и Александър Църноречки, който бе пресаташе на БЕХ преди години.

Всичките успешно преминаха през трите етапа на процедурата за избор на нови членове на борда на директорите на държавния холдинг. Резултатите още не са обявени официално на страницата на БЕХ. В сайта на Агенцията за публични предприятия и контрол също не е показана информация за приключилите конкурси за участници в борда на директорите.

3e-news.net

Освен на БЕХ, вече е ясен и съставът на новите директори на АЕЦ "Козлодуй". Там начело остава Наско Михов, който и сега е изпълнителен директор на централата.

Председател на борда на директорите на атомната централа става Ива Едуард Николова, която е адвокат в адвокатско дружество "Димитров и партньори". Другият нов член на борда на АЕЦ е Илия Илиев. Досегашният заместник-директор на атомната централа Александър Николов запазва поста си. В борда влиза и бившият евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев.

За останалите държавни енергийни компании в структурата на БЕХ все още няма подадена информация в Търговския регистър.

Припомняме, че държавата вече определи след конкурси кой влиза в борда на директорите на останалите енергийни дружества под шапката на БЕХ.